HC Dunărea Brăila a pierdut la 7 goluri diferență meciul tur din sferturile de finală ale EHF European League, după o primă repriză echilibrată, în care Brăila a condus și ea de două ori. CS Minaur Baia Mare s-a impus la Brăila cu 31-24 (12-12). De la echipa brăileană a lipsit Elena Dache, dar nici poarta nu a ajutat apropape deloc echipa. În schimb,, cel puțin în primele minute ale meciului, ambele echipe au greșit mult, dar au și ratat mult prea ușor, cel puțin HC Dunărea aruncând mingea în bară.

Czeczi a marcat primul gol al meciului, dar Baia Mare a marcat apoi de 3 ori și a preluat conducerea pe tabelă. Brăila a egalat la 3 și la 4, dar elevele lui Buceschi s-au distanțat la 3 goluri în minutul 12, scor 4-7. În minutul 17 Lavko a marcat pentru 6-10, după care Brăila a avut o revenire spectaculoasă și a egalat la 10, în minutul 23. În minutul 29, Zamfirescu a adus echipa brăileană în avantaj, scor 12-11. Laslo a egalat la 12, apoi Czeczi și Laslo au rata pe rând posibilitatea de a duce echipa lor în avantaj la pauză.

Zamfirescu a marcat primul gol al reprizei a doua, iar în minutul 32 Dmitrovic a marcat pentru 14-13, fiind ultima dată când HC Dunărea a fost la conducere în acest meci. Minaur a marcat de 4 ori la rând și în minutul 38 conduceau cu 3 goluri. Brăila s-a apropiat la un gol în minutul 43, dar echipa din Baia Mare a apăsat din nou pe accelerație și în minutul 47 aveau 4 goluri în față, scor 18-22. Tiron a redus din handicap, dar Kovacevic și Fujita au marcat pentru Minaur și au majorat diferența la 5 goluri, 19-24. Dmitrovic a marcat golul 20 pentru Brăila, iar Baia Mare a ripostat cu 3 goluri marcate de Lavko, Kovacevic și Tănăsie. În minutul 57 Lavko a dus echipa sa la 8 goluri avans, scor 21-28, cea mai mare diferență înregistrată pe tabelă în acest joc. Minaur a mai condus de două ori la 8 goluri, dar rezultatul final a fost stabilit de golul lui Dmitrovic, cu 7 secunde înaintea finalului.

HC Dunărea Brăila: Nenezic-3 intervenții, Șerban – 2 intervenții – Dmitrovic -7 goluri (1 de la 7 m), Czeczi – 5 ( 1 de la 7 m), Kanaval -4, Zamfirescu -3, Udriștoiu -2, Safta -1, Tiron -1, Milic -1, Bucur, Tamires, Sazdovska. Antrenor: Neven Hrupec.

Baia Mare: Idehn -11 intervenții – Kovacevic -8 goluri, Lavko -7, Blohm -5, Fujita -4, Laslo -2, Araujo -2, Polocoșer -1. Kerekes -1, Tănasie -1, Burlachenko, Seraficeanu, Popa, Cioca, De Souza. Antrenor: Costică Buceschi.

Sursa: Realitatea de Braila