HC Dunărea Brăila a răsturnat calculele hârtiei și a învins cu 26-24 pe Vioborg, în manșa tur a dublei din Cupa EHF Liga Europa. Meciul retur va avea loc mâine, de la ora 13.15, tot în Polivalenta brăileană. 

Meciul disputat în Sala Polivalentă Danubius din Brăila a fost una destul de echilibrată, în care ambele echipe aflate pe rând la conducere pe tabela de marcaj.Danezele au condus în startul partidei, distanțându-se prima dată la două goluri în minutul 7, scor 2-4. Din minutul 11, la scorul de 4-6, Brăila a avut o tresărire de orgoliu și în următoarele 5 minute a reușit să întoarcă scorul în favoarea sa, scor 9-6 în minutul 16. Perioada bună a echipei pregătite de Hrupec s-a oprit în acest minut și fetele de la Brăila au permis oaspetelor să egaleze la 10 în minutul 23. HC Dunărea a intrat în avantaj la pauză, scor 13-12, cu un ultim gol marcat de Dache cu 30 de secunde înaintea finalului primelor 30 de minute, iar oaspetele nu au reușit să mai ducă cu aruncare la poartă ultimul atac.

După pauză, primele care au marcat au fost fetele de la Dunărea Brăila, după o aruncare de la 7 metri transformată în gol de Aneta Udriștioiu. Apoi, la scorul de 15-13, Brăila a avut un minut de dublă superioritate, dar nu au reușit să înscrie decât un singur gol, prin Elena Dache, și să se desprindă la 3 goluri, 16-13 în minutul 35. În mai puțin de două minute Viborg a reușit să înscrie de 3 ori fără să primească gol, și fetele lui Jacob Vestergaard au egalat la 16 în minutul 37. 

HC Dunărea s-a distanțat din nou la două goluri, scor 20-18 în minutul 43, după un gol marcat de Czeczi din extremă, însă în minutul 45, tabela arăta din nou egalitate, scor 20-20. În minutul 49 Viborg a trecut din nou la conducere, scor 21-22, apoi au majorat diferența, dar din minutul 50 Toft Hansen a primit cartonașul roșu și a văzut finalul de meci din tribună. Două goluri legate marcate de Aneta Udriștioiu, unul de la 7 metri și o boltă din extrema dreaptă, au adus din nou Brăila la egalitate cu Viborg, 23-23 înminutul 52. În minutul 55 Dunărea Brăila a trecut din nou la conducere, scor 24-23 și după golul lui Jorgensen de 24-24, fetele de la Brăila au înscri de două ori prin Tamires Morena Lima de Araujo și Aneta Udriștioiu și echipa din Brăila a obținut o victorie la care puțini se așteptau înaintea meciului. 

Pentru HC Dunărea Brăila au marcat: Aneta Udriștioiu – 10 goluri, Marina Dmitrovic -3, Elena Dache -3, Bianca Tiron -2, Jovana Sazdovska -2, Tamires Morena de Araujo -2, Nicoleta Safta -2, Alina Czeczi -1 și Mădălina Zamfirescu -1. În poartă, Elena Șerban și Ljubica Nenezic au avut câte 4 intervenții reușite.

Pentru Viborg au marcat: Haugsted -6 goluri, Amalie Hansen -5, Jorgensen -5, Stokholm -2, Hogdahl -2, Stromberg -1, Lund -1, Sane Hansen -1, Ostlund -1. Portărița Anne Kristensen a avut 11 intervenții reușite. 

Imagine

  

Sursa: Realitatea de Braila