Marți seara, în Sala Rapid din București, HC Dunărea Brăila a jucat meciul din etapa a XXII-a a Ligii Florilor, cu CSM București. După meciul bun făcut în etapa trecută cu Gloria Buzău, elevele lui Neven Hrupec au ținut pasul cu echipa antrenată de Adi Vasile doar în primele 26 de minute de joc. Bucureștencele au câștigat cu 28-21 (13-10). 

Brăila a deschis scorul în minutul 3, când Rodrigues a marcat dintr-o aruncare de la 7 metri. CSM-ul a trecut prima dată la conducere în minutul 7, scor 3-2. Brăila a mai condus o dată, în minutul 14, când Tamires Morena a marcat pentru 4-5. CSM-ul a preluat conducerea, dar Tamires a reușit să egaleze la 6, în minutul 16. CSM-ul s-a distanțat apoi la 3 goluri, scor 9-6, dar în minutul 24 Rodrigues a egalat la 9. Neagu a marcat pentru 10-9 și Da Rocha a egalat din nou, însă finalul de repriză a aprținut gazdelor care au marcate de 3 ori și la pauză scorul a fost 13-10.

După pauză, primele care au marcat au fost handbalistele de la București, apoi Tamires a înscris pentru 14-11Neagu a mai marcat de două ori, după care a ratat o aruncare de la 7 metri, pe care a respins-o Elena Caraman, dar în minutul 41, după alte două goluri marcate de Aune, gazdele s-au desprins la 6 goluri, scor 18-12. Următorul gol al Brăilei a fost marcat din aruncare de la 7 metri de Da Rocha, după ce aproape 8 minute HC Dunărea nu marcase niciun gol. În minutul 49 brăilencele s-au apropiat la 4 goluri, după o reușită a Mirabelei Coteț, dar gazdele au refăcut rapid diferența de 6 goluri, iar în minutul 54 au dus diferența la 7 goluri, dupăo reușită a Cristinei Neagu. Meciul s-a terminat cu scorul de 28-21, dar în ultimul minut Da Rocha a ratat o aruncare de la 7 metri, trimițând mingea în bară.

Pentru HC Dunărea Brăila au marcat: Gomes Da Rocha – 6 goluri, Tamires -5, Rodrigues -5, Sazdovska -2, Coteț -1, Mihai -1, Epureanu -1. Au mai jucat; Pessoa – 9 intervenții, Caraman – o intervenție, Șerban – Balog, Munhoz Araujo, Terciu. 

CSM București: Grubisic, Davidsen – Neagu -10 goluri, Aune 4, Omoregie 4, Broch 4, Martin 2, Ramusovic 2, Amorim 1, Dembele 1, Arntzen, Klikovac, Dindiligan. 

”Felicitări echipei CSM București, au meritat cele trei puncte astăzi. Noi avem aceleași probleme, după meciul cu Buzău am avut un singur antrenament în care Kurtovic a devenit indisponibilă și a trebuit să schimb din nou schema de joc folosind jucătoarele  tinere. Pe de altă parte sunt bucuros că am încheiat meciul fără accidentare, urmează un timp de respiro în care ne vom pregăti mai bine pentru ultimele patru meciuri” a declarat antrenorul HC Dunărea Brăila, Neven Hrupec.

”Am jucat împotriva unei echipe puternice, știam ca va fi o partidă dificilă, dar am dat tot ce am putut pe teren” a declarat Francielle Gomes da Rocha, jucătoare HC Dunărea Brăila.

Echipa brăileană revine în Sala Polivalentă pe data de 07 mai 2022 atunci când va întâlni CS Măgura Cisnădie. După aeastă etapă, HC Dunărea rămâne pe locul 7, cu 34 de puncte, cel puțin până mâine, când HC Zalău va juca meciul din această etapă, în deplasare la SCM Rm. Vâlcea. 

Imagine

Sursa: Realitatea de Braila