Sâmbătă dimineaţa, de la ora 11.00, în Sala Sporturilor “Gheorghe Tadici” din Zalău a avut loc confruntarea dintre HC Zalău şi HC Dunărea Brăila, meci contând pentru etapa a X-a din Liga Florilor la handbal feminin.

Echipa pregătită de Gheorghe Tadici s-a aflat la cârma partidei încă din start şi până la pauză şi-a creat un avantaj de cinci goluri, scor 14 – 9. Zalăul a avut 2-0 în startul partidei, dar Brăila a egalat în minutul 5. În minutul 11 Dunărea a trecut la conducere, după ce Udriștioiu a marcat pentru 4-5, dar Tecar și Severin au readus echipa gazdă la conducere. În minutul 23 HC Zalău s-a desprins prima dată la patru goluri, scor 11-7, iar cu câteva secunde înaintea finalului primei reprize gazdele au mărit diferența la cinci goluri.

În partea secundă, brăilencele au mai redus din handicap, apropiindu-se la un gol în minutul 40, scor 17-16. În minutul 41 Udriștioiu a fost eliminată două minute, dar Kader a ratat aruncarea de la 7 metri și a văzut mai apoi cartonașul albastru, fiind eliminată. Brăila nu a fructificat acest avantaj de moral și la jumătatea reprizei a doua echipa gazdă a refăcut avantajul de 4 goluri, scor 20-16.

În minutul 58 Axinte a apropiat echipa brăileană la două goluri, pentru ca Vrabie să rateze mai apoi o aruncare de la 7 metri pentru Zalău, dar aflate în inferioritate numerică echipa brăileană a mai primit două goluri pe final, fără să înscrie, și HC Zalău s-a impus cu 24-20 (14-9) în fața echipei pregătite de Aurelian Roșca.

Cea mai bună marcatoare a gazdelor a fost Dana Abed Kader cu 7 goluri (5 de la 7m), urmată de Andreea Mihart cu 6 goluri, toate din acţiune, Tecar -4, Lazea -2, Popescu -2, Nica -2, Severin -1.

Pentru HC Dunărea Brăila au marcat: Claudia Constantinescu -6 goluri, Marina Dmitrovic -4 (1 de la 7 m), Aneta Udriștioiu -3, Alina Czeczi -2, Elena Dache -2, Diana Axinte -2, Nicoleta Safta -1.

După etapa a X-a HC Dunărea Brăila a coborât pe locul 8, cu 15 puncte, la egalitate cu HC Zalău și SCM Craiova, dar având golaveraj mai bun. În etapa următoare, miercuri, 13 noiembrie, HC Dunărea va întâlni pe teren propriu pe SCM Gloria Buzău, echipă aflată pe locul 3, cu 21 de puncte, dar un meci mai puțin jucat, cel cu SCM Rm. Vâlcea, care a fost reprogramat pe 4 ianuarie 2020.

Articolul precedentVictorie la scor de neprezentare pentru CS Făurei în deplasarea de la FCSB 2
Articolul următorPrezență mare la vot în județul Brăila