Împărțire echitabilă a sumelor defalcate din TVA

Împărțire echitabilă a sumelor defalcate din TVA
Împărțire echitabilă a sumelor defalcate din TVA

Astăzi dimineață, consilierii județeni au fost chemați într-o ședință extraordinară a Consiliului Județean Brăila în care să aprobe repartizarea pe unități administrativ – teritoriale a cotelor defalcate din impozitul pe venit, a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale și a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adaugată pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale, pentru anul 2019 și  estimările pentru anii 2020 – 2022.

La ședință au fost prezenți doar 23 de consilieri din cei 33 în funcție. Au lipsit motivat consilierii: Mario Da Ross (PNL), Ionel Avam (PSD), George Turiac (ALDE). Nu au reușit să ajungă la timp la ședința care a durat mai puțin de 5 minute, consilierii: Laurențiu Chiru, Florin Cîrligea, Dănuț Lungu, Alexandru Dănăilă, Alfredo Pascale – toți PNL, Ștefan Cătălin Iordache (PND) și Ionel Adetu (PMP).

Înaintea începerii ședinței, la propunerea președintelui Iulian Chiriac s-a ținut un moment de reculegere în memoria soției consilierului liberal Mario Da Ross, care a fost înmormântată astăzi.

Unicul proiect aflat pe ordinea de zi a fost adoptat cu unanimitate de voturi. De altfel, consilierul PNL Vasile Cortez a spus că îi roagă pe cei de la conducerea CJ să se ”căznească” să facă toate proiectele așa pentru a nu mai exista atâtea certuri în ședințele Consiliului Județean Brăila.

Conform legii bugetului de stat pe anul 2019, la nivelul județului Brăila suma alocată din sume defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor pe anul 2019 este de 144.590 mii lei. Din această sumă, 115760 mii lei sunt pentru asigurarea bugetului de funcționare, 4767 mii lei sunt pentru acoperirea diferențelor 2018-2019, iar 24093 mii lei sunt pentru acoperirea cheltuielilor pentru proteția copilului, centre pentru persoane cu handicap și însoțitori și pentru indemnizațiile persoanelor cu handicap grav.

Din sumele defalcate din TVA pentru drumuri județene și comunale în legea bugetului pe anul 2019 au fost repartizați 14974 mii lei, care va fi repartizată integral UAT al Județului Brăila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.