Sâmbătă, 10 noiembrie 2018, a fost organizat la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila workshop-ul ”Implicarea elevilor în combaterea violenței împotriva femeilor” în cadrul proiectului european ”Justice has no gender”, prin care liceeni din 13 județe sunt încurajați să deruleze campanii de comunicare menite să combată violența împotriva femeilor și să promoveze non-discriminarea persoanelor cu dizabilități.

Au participat elevii Liceului Pedagogic ”D.P. Perpessicius” din Brăila, a căror campanie este în plină desfășurare, fiind derulate deja mai multe activități. Dintre ele amintim: o expoziție de colaje și desene, dezbaterea cu tema ”Femeile au șanse egale cu bărbații pe piața muncii”,  un atelier despre modul în care erau tratate femeile în perioada comunistă și sesiunea de comunicări științifice cu tema ”Condiția femeii în universul concentraționar românesc”.

Workshop-ul ”Implicarea elevilor în combaterea violenței împotriva femeilor” a fost facilitat de Radu Răileanu, formator în domeniul conceperii și derulării campaniilor de comunicare și coordonator al programului anti-discriminare al asociației ActiveWatch din București.

„Pentru mine este întotdeauna extraordinar să văd tineri entuziaști și dornici să schimbe lumea în bine, așa cum sunt elevii din Brăila implicați în proiect. Rolul meu a fost doar acela de a le ordona puțin modul în care lucrează. Sunt foarte creativi și extrem de implicați! Un merit deosebit pentru acest lucru îl are și doamna profesoară Mirela Iordache, care îi coordonează”, a spus Radu Răileanu.

Campania elevilor din Brăila, al cărei slogan este „Stop abuzurilor!” se va adresa într-o primă etapă liceenilor, însă elevii se gândesc serios să o extindă și către un alt public. ”Prin dezvoltarea de activități educaționale contribuim alături de celelalte 24 de școli din țară, selectate în proiect la combaterea violenței și a discriminării la care sunt supuse femeile în general și mai ales fetele cu dizabilități”, a spus profesor Mirela Iordache.

Coordonator din partea Bibliotecii „Panait Istrati” – partener în proiect este Doinița Stanciu, bibliotecar.

Articolul precedentPeste 630 de abateri de la legislația rutieră constatate săptămâna trecută
Articolul următorDacă e marți 13, ”Preveniți ghinionul”