Programe de formare profesională gratuite pentru şomeri
Programe de formare profesională gratuite pentru şomeri

AJOFM Brăila reamintește absolvenților instituţiilor de învăţământ, cu domiciliul în județul Brăila, faptul că, în termen de 60 de zile de la absolvire, sunt aşteptaţi să se înregistreze în evidenţele AJOFM Brăila pentru a beneficia de servicii gratuite de informare şi consiliere profesională, medierea muncii,  formare profesională, precum și de facilități financiare.

AJOFM Brăila precizează că înregistrarea ca persoană în căutarea unui loc de muncă este o etapă prealabilă și obligatorie în vederea obținerii facilităților acordate potrivit Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă.

Actele necesare pentru înregistrarea absolvenților în evidenţele agenţiilor teritoriale ca persoane în căutarea unui loc de muncă, sunt:

  • actul de identitate, în original şi copie;
  • actele de studii şi de calificare sau adeverinţa din care să rezulte data absolvirii, în original şi copie;
  • adeverinţa medicală din care să rezulte că persoana este clinic sănătoasă sau aptă de muncă ori că are eventuale restricţii medicale.

Prin absolvent al unei instituţii de învăţământ se înţelege persoana, în vârstă de minim 16 ani, care a obţinut o diplomă sau un certificat de studii, în condiţiile legii, în una dintre instituţiile de învăţământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în condiţiile legii.

Elevii care nu au situaţia școlară încheiată la toate materiile, se pot înregistra în evidențele agenției în termen de 60 de zile de la data promovării examenului de corigență, data înscrisă în adeverinţa eliberată de instituţia de învăţământ.

Informații suplimentare se pot obține la A.J.O.F.M.Brăila cu sediul în municipiul Brăila, b-dul Dorobanților, nr.603-605 sau la tel./fax 0239/611386, 0239/613078, 0239/661749, 0239/660574.

Articolul precedentÎn doar două zile polițiștii brăileni au aplicat sancțiuni în valoare de 27.000 lei!
Articolul următorFemeia de 42 de ani din Brăila, dată dispărută săptămâna trecută, a fost găsită înecată în județul Vrancea