Pentru a putea beneficia de toate serviciile puse la dispoziție de A.J.O.F.M. Brăila, absolvenţii instituţiilor de învăţământ promoția 2019, cu domiciliul în județul Brăila, sunt așteptați să se înregistreze în evidenţele agenţiei, ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în termen de 60 zile de la absolvire.

Astfel, absolvenții instituțiilor de învățământ care se înregistrează în evidenţele agenţiei, ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă beneficiază, gratuit, de servicii de informare şi consiliere profesională, medierea muncii, servicii de formare profesională, precum și de facilități financiare.

”Precizăm că înregistrarea ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă este o etapă prealabilă și obligatorie în vederea obținerii facilităților acordate potrivit Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă.
Actele necesare pentru înregistrarea absolvenților în evidenţele agenţiei ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, sunt:actul de identitate, în original şi copie; actele de studii şi de calificare sau adeverinţa din care să rezulte data absolvirii, în original şi copie; adeverinţa medicală din care să rezulte că persoana este clinic sănătoasă sau aptă de muncă ori că are eventuale restricţii medicale” a declarat Laurenția Vasilescu, consilier în cadrul AJOFM Brăila.

Prin absolvent al unei instituţii de învăţământ se înţelege persoana care a obţinut o diplomă sau un certificat de studii, în condiţiile legii, în una dintre instituţiile de învăţământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizate sau acreditate în condiţiile legii.

În cazul absolvenţilor de liceu, termenul de 60 de zile începe pe 01 iunie 2019; potrivit prevederilor Ordinului nr. 3.220/19 februarie 2018 al Ministrului Educaţiei Naționale „cursurile claselor terminale din învăţământul liceal se încheie în data de 31 mai 2019”.

Elevii care nu au situaţia școlară încheiată la toate materiile, se pot înregistra în evidențele agenției în termen de 60 de zile de la data promovării examenului de corigență, data înscrisă în adeverinţa eliberată de instituţia de învăţământ.

Informații suplimentare se pot obține la A.J.O.F.M.Brăila cu sediul în municipiul Brăila, b-dul Dorobanților, nr.603-605 sau la tel./fax 0239/611386, 0239/613078, 0239/661749, 0239/660574.

Articolul precedentBrăileancă hărțuită de un constănțean recidivist
Articolul următorCioloș susține moțiunea propusă de Pro România: ”Fiecare zi trecută ne costă, pe noi toți, mai mult!”