Astăzi au fost afișate rezultatele admiterii computerizate în clasa a IX-a, în funcție de opțiunile elevilor și de media de admitere la Evaluarea Națională 2019. Din cle 1540 locuri, au fost ocupate 1421 locuri, dintre care 9 de elevi care au absolvit clasa a VIII-a în alte județe. 23 de absolvenți din Brăila au rămas nerepartizați, șapte dintre ei având medii de admitere peste 7.00.

Au rămas 119 locuri libere, la liceele ”Grigore Moisil”, ”Gh. K. Constantinescu”, ”Anghel Saligny”, toate din municipiul Brăila, ”Matei Basarab” din Măxineni, ”Nicolae Oncescu” și ”Constantin Angelescu” din Ianca, ”Grigore Vâlsan” din Făurei, ”Nicolae Titulescu” din Însurăței.

La Colegiul ”Gh. Munteanu Murgoci”, cea mai mică medie de admitere a fost la Filologie bilingv, unde ultima medie a fost 8.48. La matematică-informatică bilingv, ultima medie de admitere a fost 9.67, aici urmând să își continue studiile și două dintre elevele cu media 10.00 la admitere. O altă elevă cu media 10 va continua clasa a IX-a la specializare matematică-informatică, cu predare în limba română. Alte două eleve cu media 10 au ales tot Colegiul ”Murgoci”, specializarea științele naturii.

La Colegiul Național ”Nicolae Bălcescu”, cea mai mică medie de admitere a fost 8.10 la matematică-informatică, unde au fost 112 locuri. Singurul băiat cu media de admitere 10 a ales Colegiul ”Nicolae Bălcescu”, specializarea matematică informatică.

La Liceul ”Nicolae Iorga” cea mai mică medie de admitere a fost 8.25 la filologie bilingv.

Al șaptealea elev cu media de admitere 10 a ales un liceu militar pentru a-și continua studiile.

Interesant este că pe primele 4 locuri în ordinea ultimelor medii de admitere sunt specializările de la Colegiul ”Gh. M. Murgoci”, iar pe următoarele 3 locuri sunt specializări de la Liceul ”Nicolae Iorga”. Primele 12 poziții în ordinea mediilor de admitere sunt ocupate exclusiv de specializările de la Colegiile Murgoci și Bălcescu și de la Liceul Iorga. Abia pe locul 13 se află Colegiul Ana Aslan, unde ultima medie de admitere a fost 7.93. Cele mai mici medii de admitere au fost la Liceul ”Panait Istrati”, Liceul ”Nicolae Oncescu”, Liceul ”Nicolae Titulescu” și Liceul ”Matei Basarab”, toate având ultima medie de admitere mai mică de 4.00.

Singura specializare din județul Brăila aflată în Top 50 la nivel național este matematică-informatică bilingv de la Colegiul ”Gh. Murgoci”.