Pentru a schimba majoritatea în Consiliul Județean, liberalii au nevoie de încă cinci voturi. Patru dintre acestea vor fi asigurate după investirea Guvernului Orban.

 

Practic, doi consilieri ai PMP și doi ALDE se vor alătura Partidului Național Liberal, în deciziile luate la voturile din Consiliul Județean.

Liberalii însă nu vor să se oprească aici. După schimbarea majorității, aceștia mizează pe faptul că președintele Consiliului Județean își va pierde legitimitatea, atunci când proiectele nu vor mai trece, și își va da demisia, sau se vor demara procedurile pentru alegerile anticipate.

Schimbarea președintelui CJ, conform legislației în vigoare, se face cu două treimi din voturi. Trebuie să respectăm procedura și n-am cum să spun că mâine vom schimba președintele CJ, dar sunt consilieri PSD, care la un eventual vot secret probabil că și-ar da votul în favoarea demiterii președintelui CJ – din discuții pe care le-am avut de-a lungul timpului cu unii colegi de la PSD.

Dar eu sunt convins că domnul Chiriac, așa cum a declarat de mai multe ori, în momentul în care va pierde majoritatea din CJ nu se va ține cu dinții de scaun și va înțelege că cel mai bun lucru, pe care îl poate face, este acela de a-și da demisia și de a merge la votul cetățenilor, pentru a vedea exact care este rezultatul alegerilor. Dacă va avea o problemă legată de chestiunea asta, poate să ne spună și o rezolvam noi, ca să poată să se retragă cu demnitate”, a declarat președintele PNL, Alexandru Dănăilă.

Articolul precedentBrăila vizitată de o delegație de chinezi din provincia Henan
Articolul următorCampionatul Județean KARATE SKIF ediiția a X a