În primele patru luni ale anului au fost angajate 1845 persoane prin intermediul AJOFM Brăila

Lista locurilor de muncă vacante în județul Brăila
Lista locurilor de muncă vacante în județul Brăila

Ca urmare a implementării Programului Judeţean de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul A.J.O.F.M. Brăila au fost încadrate în muncă, în primele patru luni din anul 2019, 1845 persoane.

Cele mai multe persoane ocupate sunt de sex masculin, din rândul cărora s-au angajat 1157 persoane, numărul femeilor fiind de 688.

Din totalul persoanelor ocupate până la data 30 aprilie 2019, 1056 au peste 45 de ani, 337 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 216 au între 25 și 35 de ani, iar 236 sunt tineri sub 25 de ani, dintre care 185 tineri NEET.

În funcţie de mediul de rezidenţă, 1190 provin din mediul urban, iar 655 persoane sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor care au ocupat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii gimnaziale (32,5 %), urmat de cele cu studii liceale şi postliceale (28,9 %), profesionale/arte și meserii (22,8 %), învăţământ primar (8,9%), studii universitare (5,5 %),fără studii (1,4 %).

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul A.J.O.F.M. Brăila, 1128 persoane (61,1 %) fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, înregistrate în baza de date a instituţiei noastre, pot participa la următoarele măsuri active: informare, consiliere şi orientare profesională; servicii de medierea muncii; cursuri de formare profesională; completarea veniturilor salariale ale şomerilor indemnizaţi care se încadrează înainte de expirarea şomajului; primă de activare pentru somerii neindemnizați; primă de inserție pentru absolvenţii de învățământ; primă de instalare; primă de relocare.

Astfel, în primele 4 luni ale anului 2019, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 2601 persoane.

Pentru mai multe informații despre activitatea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Brăila, puteți accesa https://www.anofm.ro/index.html?agentie=Br%C4%83ila

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.