În perioada 31.12.2019 – 03.01.20202, subunitățile Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brăila au fost solicitate să intervină la 28 situații de urgență, dintre care cinci incendii.

În noaptea dintre ani, echipajele din cadrul Detașementului 1 de pompieri Brăila au interveni la 23.30 și 00.10 pentru limitarea și lichidarea a două incendii în municipiul Brăila pe Aleea Lalelelor și pe Șoseaua Rm Sărat. La primul incendiu au ars bunurile dintre-o cutie de depozitare amplasată la fereastra bucătăriei și tâmplăria din PVC, iar la al doilea aproximativ 5 metri liniari de gard din plasă PVC. Cauza probabilă care a dus la producerea celor două incendii a fost folosirea necorespunzătoare a materialelor pirotehnice (artificii, petarde).

Pe data de 01.01.2020, la ora 17.20, Garda 3 de intervenție Făurei a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru limitarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată, izbucnit pe DJ 203S, pe raza localității Surdila Găiseanca. Au ars circa 10 metri pătrați de vegetație uscată. Cauza producerii incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

Pe data de 02 ianuarie 2020, la ora 00.30, Garda 2 de intervenție Însurăței a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism aflat pe raza orașului Însurăței. Autoturismul a ars în totalitate. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un scurtcircuit la instalația electrică.

În această dimineață, la ora 05.20,  două echipaje din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Brăila, a intervenit cu două autospecială de stingere cu apă și spumă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință, situată pe Aleea Policlinicii din municipiul Brăila. Au ars un televizor, o noptieră și circa 100 kg textile dintr-o încăpere. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un radiator amplasat necorespunzător față de materialele combustibile.

În cele cinci incendii nu s-au înregistrat victime.

În data de 02 ianuarie a.c., la ora 13.30 un două echipaje din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Brăila au intervenit la un accident rutier cu o autospecială de descarcerare și o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru descarcerarea unei victime dintr-un automobil pe Calea Galați din municipiul Brăila. Victima a fost preluată de un echipaj S.A.J. și transportată la U.P.U. Brăila.

În perioada menționată s-a asigurat asistența medicală prespitalicească și transport la U.P.U. Brăila a 14 persoane de către echipajele SMURD ale inspectoratului.

De asemenea s-a intervenit pentru transportul a șase persoane de la domiciliu la ambulanță, o deblocare de ușă la un apartament și asigurare zonă accident auto în municipiul Brăila.

Articolul precedent3,48 % – rata şomajului înregistrat în evidenţele AJOFM Brăila, la 30 noiembrie 2019
Articolul următorPeste 48 de tone de tutun confiscate de polițiști anul trecut