În trei zile, polițiștii au aplicat sancțiuni cu o valoare de peste 62.000 lei

Secţiei 3 Poliţie Rurală Făurei

Poliţiştii brăileni acţionează, permanent, pe raza întregului judeţ, pentru prevenirea faptelor antisociale, în special a celor comise cu violenţă, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică.

 

În perioada 14 – 17 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului, poliţiilor orăşeneşti şi cei ai secţiilor de poliţie rurală arondate, sprijiniţi de jandarmi, au acţionat atât în municipiu, cât şi în localităţile din mediul rural, în zona pieţelor, precum şi a celor cu profil discotecă, club, cafe-bar ş.a., pentru menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea faptelor ilegale.

Totodată, aceştia au acţionat şi pentru conştientizarea şoferilor cu privire la riscurile la care se expun încălcând regulile de circulaţie, în vederea salvării de vieți și prevenirea accidentelor rutiere grave.

Pe timpul activităţilor, au fost verificate peste 45 de societăţi comerciale, au fost legitimate 273 de persoane, și oprite în trafic 460 de autovehicule, fiind testați cu aparatul etilotest 86 de șoferi.

De asemenea, polițiștii brăileni au constatat peste 100 de contravenţii, pentru care au aplicat sancţiuni în valoare totală de peste 62.000 de lei.

Ca măsuri complementare, polițiștii au reținut șase permise de conducere și două certificate de înmatriculare.

Cu această ocazie, au fost conficate bunuri (articole vestimentare și parfumuri), în valoare totală de 13.000 de lei.

Astfel, la data de 16 iunie, ora 18:30, polițiștii l-au depistat în trafic pe un bărbat, în vârstă de 42 de ani, din Brăila, în timp ce transporta, cu un autoturism, 140 de articole vestimentare și 41 de parfumuri.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că produsele poartă mărci identice ori similare cu cele protejate, iar conducătorul auto nu deține documente legale în acest sens.

În cauză a fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

Marfa, în valoare totală de 18.100 lei, a fost ridicată de polițiști până la finalizarea cercetărilor.

Totodată, cu ocazia controlului efectuat, polițiștii au constatat că autoturismul în cauză nu deține o poliță de asigurare auto obligatorie RCA valabilă, iar inspecția tehnică periodică este expirată din data de 29.03.2019.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă, în valoare totală de 3.175 de lei, pentru nerespectarea prevederilor legale la regimul rutier.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.