Încă două decese cauzate de gripă la Brăila

secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Brăila
secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Brăila

Numărul deceselor din cauza virusului gripal a ajuns la patru în județul Brăila. În ultimele zile în Brăila s-au înregistrat două noi cazuri, ambii cu comorbidități asociate.

Conform informațiilor furnizate de Gabriel Ștefan Vasile Ciochină, diretor executiv al Direcției de Sănătate Publică Brăila, sâmbătă, 16 februarie a.c., un bărbat în vârstă de 75 de ani, nevaccinat, internat la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Brăila a decedat. Rezultatul analizelelor venite astăzi de la Institutul Cantacuzino au confirmat prezența virusului AH1.

Luni, 18 decembrie, un bărbat în vârstă de 58 de ani, din Brăila, a decedat. Acesta fusese internat la secția ATI a Spitalului Județean Brăila, de unde pe 14 februarie a fost transferat la Institutul Naţional de Boli Infecțioase “Prof. Matei Balş” din București. Și acest pacient era diagnosticat cu virusul gripal AH1 confirmat de Institutul Cantacuzino.

Până în prezent în județul Brăila s-au mai înregistrat alte două decese, ambii bărbați. Unul, în vârstă de 49 de ani, a murit pe 12 februarie 2019 în Spitalul Județean de Urgență Brăila. Primul deces cauzat de virusul gripal de tip A a fost confirmat oficial la Brăila, după ce a sosit rezultatul analizelor făcute la Institutul Cantacuzino din București. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 49 de ani, care a murit pe 24 ianuarie a.c., care suferea și de alte boli și nu se vaccinase anti-gripal.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.