ANM a emis în această dimineață o informare meteorologică ce este valabilă de sâmbătă, 9 ianuarie, ora 23.00, până marți, 12 ianuarie, ora 6.00, ce vizează jumătate de sud a ţării.

Potrivit informării, în intervalul 9 ianuarie, ora 23.00 – 12 ianuarie, ora 6.00, sunt aşteptate precipitații mai ales sub formă de ninsoare, în general moderate cantitativ; intensificări temporare ale vântului, dar şi polei.

În intervalul menționat, în jumătatea de sud a țării precipitațiile se vor extinde treptat și se vor acumula cantități, local de peste 20…30 l/mp. Va ninge pe arii mai extinse și însemnat cantitativ, în special în noaptea de duminică spre luni (10/11 ianuarie) și pe parcursul zilei de luni (11 ianuarie) când se va depune strat de zăpadă, local consistent. Vor fi și intervale cu ploaie și lapoviță și se va forma polei.

Din dimineața zilei de luni (11 ianuarie) vântul se va intensifica treptat, local vor fi rafale de 40…50 km/h, iar la munte, la altitudini de peste 1700 m se vor depăși 60 …70 km/h și va fi viscol.

Probabilitatea de apariție a intervalelor de timp cu precipitații va fi ridicată pe aproape întreg parcursul săptămânii viitoare, iar din a doua parte a acesteia vremea va deveni mai rece decât în mod normal la această dată.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentVIDEO/ Opere de artă sculptate în ciolcolată
Articolul următorBilanț coronavirus, sâmbătă, 9 ianuarie