Poliţiştii de frontieră brăileni au întocmit cinci dosare penale pentru  infracțiuni de braconaj piscicol și au reținut în vederea continuării cercetărilor, bunuri în valoare de peste 11.600 de lei și 158,8 kg de pește.

La sfârșitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră  Brăila – I.T.P.F. Iaşi pe timpul desfăşurării unor acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, au depistat șapte persoane, care desfășurau activități de pescuit comercial neautorizat, pe fluviul Dunărea, în perioadă de prohibiție.

Astfel, în zona km. 199 al fluviului Dunărea au fost depistați brăilenii, M.V. și S.I., în vârstă de 42 și respectiv 25 de ani, care dețineau într-o barcă din lemn, cu motor atașat, un dispozitiv de pescuit electric, un minciog, două plase din ață, un prostovol și cantitatea de 26,8 kg de pește, speciile plătică și crap.

În aceeași zonă a fost depistat și B.M., în vârstă de 51 de ani, care desfășura activități de pescuit comercial neautorizat folosind o unealtă de pescuit tip năpatcă. O altă persoană a fost observată, într-o barcă din tablă, cu motor atașat, acostată pe malul drept al fluviului, în care polițiștii de frontieră au descoperit o plasă de nailon în șase fire și cantitatea de 125 kg de pește, specia plătică.

Pe brațul Măcin al fluviului Dunărea, polițiștii de frontieră l-au depistat pe T. D., în vârstă de 54 de ani, care desfășura activități de pescuit comercial neautorizat folosind două unelte de pescuit tip năpatcă, cu care a capturat 7 kg de pește, speciile plătică și caras.

În zona km. 167 al fluviului Dunărea au fost depistați brăilenii, B.M. și I. M. în vârstă de 43 și respectiv 51 de ani, care foloseau o barcă din tablă și o plasă de pescuit tip nailon în două fire, pentru a desfășura activități de pescuit comercial neautorizat.

Polițiștii de frontieră brăileni efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de pescuit comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit, pescuit comercial în habitatele piscicole naturale în perioada de prohibiție, deținerea sau folosirea la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial și braconaj piscicol electric, în primul caz.

Ambarcațiunile, motoarele atașate și uneltele de pescuit, în valoare totală de 11.630 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar peștele a fost predat unei unități de profil pentru comercializare.

Articolul precedentGarda de Mediu a aplicat 23 de amenzi în anul 2018, în Brăila
Articolul următorProgramul național de lectură „CĂRȚILE COPILĂRIEI”! Donează și tu!