Înscrierile pentru Festivalul Internaţional de Jazz ”Johnny Răducanu”, care se desfăşoară la Brăila în perioada 21-23 octombrie, în memoria celui mai cunoscut şi iubit muzician român de jazz, se pot face până pe 23 septembrie, au anunţat organizatorii evenimentului, Consiliul Judeţean Brăila şi Centrul Judeţean de Creaţie Brăila.

Concursul, aflat la cea de-a IX-a ediţie, are două secţiuni, solist vocal sau instrumentist şi formaţii – maxim octet, iar în competiţie se pot înscrie concurenţi cu vârsta cuprinsă între 16 şi 35 de ani.

”Festivalul este organizat în scopul omagierii ilustrului brăilean Johnny Răducanu, a perpetuării operei sale, a personalităţii sale artistice distincte. Marea sa dragoste pentru oraşul natal, Brăila, întrecută doar de dragostea pentru muzica, atenţia acordată constant tinerilor creatori sau interpreţi de jazz vor fi celebrate anual şi în acest mod”, au transmis organizatorii.

Concurenţii trebuie să interpreteze o piesă standard sau din repertoriul lui Johnny Răducanu şi o piesă din repertoriul propriu.

Premiile festivalului sunt în valoare de 13.000 de euro, respectiv Trofeul Johny Răducanu – 4.000 euro, Premiul pentru Cel mai bun solist instrumentist – 1.500 euro, Premiul pentru Cel mai bun solist vocal – 1.500 euro, Premiul pentru Cea mai bună formaţie – 3.000 euro, Premiul pentru cel mai promiţător tânăr interpret – 1.500 euro şi Premiul pentru cea mai bună compoziţie – 1.500 euro.

 

Sursa: Realitatea de Braila