Inspectorul școlar general Cătălin Canciu a precizat că în perioada vacanței de primăvară majoritatea cadrelor didactice din județul Brăila au intrat în concediu de odihnă. Excepție fac cei care au ore la clasele terminale, cei care desfășoară ore remediale și de pregătire cu elevii de la clasă, dar și educatoarele de la grădinițele cu program prelungit, care au activitate în această perioadă.

Acestă măsură s-a luat pentru ca la sfârșitul anului școlar, pe 31 august, să rămână cât mai puține zile de concediu de odihnă neefectuat. Canciu a precizat că sunt multe cadre didactice care au zile de concediu neefectuate din anii trecuți.

Acesta a spus că le-a recomandat cadrelor didactice care au multe zile de concediu neefectuat să își ia o parte din ele în această vacanță de primăvară. 

Principala problemă pe care o au cadrele didactice pe perioada concediului de odihnă este faptul că nu beneficiază de tichetele de masă.

Canciu a precizat că a recomandat cadrelor didactice care nu au cursuri la clasele terminale sau nu desfășoară ore remediale să respecte programările pentru concedii făcute la începutul anului școlar.

Sursa: Realitatea de Braila