La data de 30 mai, Direcţia Generală Anticorupţie (D.G.A.), din cadrul Ministerul Afacerilor Interne, sărbătoreşte 14 ani de la înfiinţarea sa, ca structură specializată în prevenirea şi combaterea corupţiei în rândul personalului Ministerului Afacerilor Interne.

În cei 14 ani de activitate în lupta împotriva corupţiei, instituția noastră s-a dezvoltat permanent atât pe palierul activităţilor de prevenire, cât şi a celor de combatere a faptelor de corupţie, consolidându-şi rolul la nivel instituţional. Prevenirea reprezintă principala direcţie de acţiune împotriva corupţiei, concretizată prin desfășurarea unor activităţi de instruire şi informare în rândul personalului propriu, dar şi prin campanii de conştientizare a societăţii civile, în dorinţa expresă de schimbare a mentalităţii populaţiei în ansamblul său.

Prin toate acţiunile sale, D.G.A. promovează legalitatea, integritatea, onestitatea şi profesionalismul ca standarde atât pentru personalul propriu, cât şi pentru cel al M.A.I.

Ca principal canal de comunicare cu publicul, linia Call center anticorupţie 0800.806.806 pune la dispoziţia cetăţenilor un instrument direct de sesizare a faptelor de corupţie, putând fi apelată din orice reţea de telefonie fixă sau mobilă de pe teritoriul României.

La nivel local, D.G.A. este reprezentată de Serviciul Judeţean Anticorupţie Brăila, al cărui sediu se află pe str. Ana Aslan nr.39, telefon/fax 0239.613.634

Cetăţenii judeţului Brăila care vor să ia atitudine împotriva actelor de corupţie pot face acest lucru printr-o sesizare la linia gratuită Call center anticorupţie 0800.806.806, prin e-mail la adresa: [email protected] sau direct la sediul structurii județene.

Cu prilejul împlinirii celor 14 ani de activitate, în data de 28.05.2019, Serviciul Județean Anticorupție Brăila a organizat  întâlnirea regională aniversară – #14 ani de D.G.A., activitate la care au participat colectivele serviciilor județene anticorupție Brăila, Vrancea, Vaslui, Tulcea și Galați.

Obiectivul întâlnirii l-a reprezentat dezvoltarea spiritului de echipă și a abilității de a coopera, aspecte esențiale pentru reușita unui proiect.

Activitatea s-a  desfășurat într-o locație privată din municipiul Galați

Articolul precedentIonel Adetu a fost ales reprezentantul CJ în AGA la HC Dunărea Brăila
Articolul următorMircea Florin se pregătește pentru Parlamentul României