Întârzieri cu relocarea utilităților la Podul peste Dunăre de la Brăila

Prefectul Brăilei, Cătălin Boboc, declară că  reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) i-au solicitat sprijinul pentru deblocarea etapelor premergătoare începerii lucrărilor la drumul de legătură dintre Centura Brăilei și podul peste Dunăre.

”Cel mai mare proiect de infrastructură din România, Podul suspendat peste Dunăre este, în acest moment, o prioritate națională, dar care trebuie urmărit pas cu pas pentru ca lucrările rutiere adiacente, cum este și drumul de legătură dintre centura Brăilei și pod, să nu sufere întârziere. În acest sens, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a solicitat sprijinul Instituției Prefectului-Județul Brăila, pentru a se implica în deblocarea etapelor premergătoare începerii lucrărilor la acest tronson de drum, unde au fost semnalate o serie de întârzieri. Este vorba despre relocările utilităților necesare realizării acestui obiectiv, respectiv cea aconductelor de apă-canal, a Companiei de Utilități Publice Dunărea Brăila, un proiect în valoare de 1.801.497,93 lei fără TVA, unde se așteaptă semnarea contractului de execuție” precizează prefectul, într-un comunicat de presă. 

De asemenea, Cătălin Boboc a precizat că au fost semnalate întârzieri și la capitolul relocării rețelelor electrice.

”În acest sens s-a avizat studiul de coexistență cu SDEE Muntenia Nord, este în curs de avizare E-Distribuție Dobrogea și urmează  depunerea studiului de coexistență la Transelectrica (pentru rețele de 220kV și 400Kw), proiectantul întâmpinând dificultăți în obținerea acordului de mediu, având în vedere faptul că aceste relocări se realizează în arii protejate” a precizat Boboc. 

Tot pentru realizarea obiectivului Pod suspendat peste Dunăre este necesară și relocarea rețelelor de gaze. Astfel, urmare a anulării procedurii de achiziție de 3 ori din motive de neprezentare a ofertanților, privind proiectarea și relocarea conductelor, CNAIR a demarat o procedură de achiziție prin negociere directă fără publicare, contractul fiind obținut de Distrigaz.

”Pentru a începe lucrările la drumul de legătură dintre centura Brăilei și pod, mai este nevoie de asemenea, și de relocarea unor stâlpi de iluminat de pe DN2B, această sarcină revenind Primăriei municipiului Brăila. O altă situație care necesită o atenție deosebită este și cea legată de exproprieri întrucât, după finalizarea proiectului tehnic au rezultat suprafețe de exproprieri suplimentare. În acest scop a fost întocmit deja un proiect de Hotărâre de Guvern” a mai spus prefectul. 

Urmare a acestei analize, prefectul județului Brăila, Cătălin Boboc a programat săptămâna aceasta mai multe întrevederi cu persoanele direct responsabile pentru deblocarea acestei situații, astfel încât să poată începe lucrările, cât de curând, și pe acest tronson de drum. Prima întâlnire a fost marți, 23 iunie 2020, cu reprezentanții CUP Dunărea și CNAIR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.