Weekendul acesta sunteți așteptați la Teatrul “Maria Filotti”, unde sunt prezentate două spectacole, o comedie și un one woman show. 

Sâmbătă, 23 octombrie, de la ora 18.00, la Sala Mare, puteți vedea spectacolul ”Vițeul de aur”, dramatizare realizată de Eugen Gyemant, în regia lui Radu Iacoban și scenografie Tudor Prodan, spectacol care a avut premiera în luna mai 2021.

Vițelul de aur este o comedie care surprinde o frescă socială, arhitectură a unor comportamente dezechilibrate în urma patimii și a escrocheriei. Totul devine o radiografie subtilă a societății sovietice, un realism dominat de tipologii umane care devin treptat o oglindă a lumii, întreaga acțiune bazându-se pe o analiză psihologică în interdependență cu tehnica detaliilor. Într-o perioadă dominată de forța restrictivă a comunismului, în care personajele noastre se abat cu îndârjire de la spiritualitate, totul se rezumă la materialitate. Astfel, prin fuziunea dintre inspirația comică a situației și un deznodământ tragic, protagonistul și inadaptatul Ostap Bender devine miza unui joc al sorții.

În distribuția spectacolului fac parte actorii Nicholas Cațianis, Vlad Volf, Liviu Pintileasa, Narcisa Novac, Ciprian Brașoveanu, Adrian Ștefan și Ciprian Chiricheș. De lighit design s-a ocupat Bogdan Gheorghiu, de sound design Aida Sosic, iar de mișcare scenică actrița Blanca Doba, care a fost și asistenta de regie la acest spectacol.

Duminică, de la ora 18.00, la Sala “Bujor Macrin”, sunteți invitați la spectacolul ”Eu rămân” regia Luana Hagiu, un one woman show scris și interpretat de  Blanca Doba.

Blanca Doba a câștigat pentru această interpretare PREMIUL PENTRU CEA MAI BUNĂ ACTRIȚĂ la Gala HOP, Gala Tânărului Actor, Costinești în 2017 și premiul „1/10 pentru FILM la TIFF” în cadrul aceleiași gale. Textul original este scris de Blanca Doba și Luana Hagiu, împletit cu scurte fragmente din opere celebre.

“Vine un moment când simți că trebuie să vorbești despre tot. «Eu român» nu vorbește chiar despre tot-tot, dar vorbește despre un tot important – un tot al meseriei și al frământărilor. Sunt gânduri, sunt momente și schițe, crochiuri din spatele cortinei pe care le-am ales, aranjat, pus în vorbe și mișcări într-o formă comică, ușor de înțeles și urmărit, însă nici pe departe superficială, ci dimpotrivă, plină de suflet. «Eu român» este despre senzațiile actorului în ziua de spectacol, despre textele pe care toată lumea simte că le cunoaște chiar dacă nu le-a citit sau văzut, este despre dorința de a nu se termina reprezentația, despre glume și câștiguri. Este despre teatru, dar văzut printr-un ochi exterior, care nu cere publicului să cunoască toate detaliile acestei meserii, ci doar îi oferă șansa de a «trage cu ochiul» în spatele cortinei”, afirmă Blanca Doba.

Bilete la cele două spectacole pot fi achiziționate online pe site-ul www.blt.ro sau de la agenția teatrală, telefon 0239.613.969.

Așadar, accesul publicului va fi permis pe baza prezentării dovezii vaccinării, sau trecerii prin boală, în limita a 50% din capacitatea sălii de spectacol. 

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentArhiepiscopia Dunării de Jos sprijină în continuare spitalele şi centrele sociale
Articolul următorMesaj emoționant al ÎPS Casian, arhiepiscopul Dunării de Jos, la moartea Preasfințitului Gurie