La 30 de ani de la căderea regimurilor comuniste în Europa Centrală şi de Est, Ambasada SUA la Bucureşti vă invită la un concurs dedicat amintirilor fotografice din acea epocă. Brăilenii sunt invitați să își verifice arhiva de fotografii, să o aleagă pe cea preferată şi să o trimiteţi în format electronic împreună cu o fotografie care surprinde aceeaşi imagine, însă în prezent. Fotografiile pot include persoane, clădiri, peisaje, obiecte etc.

Fotografiile „atunci şi acum” trebuie să ilustreze transformarea de la conducerea comunistă la bunăstarea post-comunistă din ultimii 30 de ani şi vor contribui la eforturile de păstrare a memoriei recente.

Regulament oficial

Premii

Puteţi câştiga unul dintre următoarele premii:

 • Premiul 1: Cameră foto Sony Cyber-Shot DSC-RX10
 • Premiul 2: Cameră foto Sony Cyber-Shot DSC-RX100
 • Premiul 3: Cameră video sport GoPro Hero 7

Se pot acorda premii suplimentare tuturor finaliştilor concursului.

Este posibil ca fotografiile câştigătoare să fie publicate pe pagina de internet şi pe canalele de comunicare socială ale Ambasadei şi ale partenerilor săi.

Condiţii de participare

 1. Participanții trebuie să fie cetățeni români cu domiciuliul în România și să aibă vârsta minimă de 18 ani.
 2. Concursul începe pe 26 septembrie 2019 şi se încheie pe 8 octombrie 2019, la ora 23:59. Persoana care trimite fotografia va fi considerată participant şi va fi singura eligibilă pentru câştigarea premiului.
 3. Angajaţii Guvernului SUA şi membrii familiilor acestora nu pot participa la acest concurs.

Cum te înscrii:

 1. Alege o fotografie care ilustrează atmosfera perioadei comuniste în România. Găseşte o fotografie actuală comparabilă, care poate evidenţia transformarea petrecută în ultimii 30 de ani. Fotografiile trebuie să îţi aparţină.
 2. Trimite fotografiile la [email protected] cu subiectul „Atunci şi acum” în titlul e-mailului, până pe 8 octombrie 2019 la ora 23:59. Te rugăm să foloseşti numele tău complet pentru denumirea fişierelor. Dacă fotografia ta este primită şi acceptată, vei primi un e-mail de confirmare. Dacă nu primeşti o confirmare a înscrierii, sună la 021-200-6183 pentru a afla cum poţi re-trimite fotografia ta.
 3. Odată trimise fotografiile, fiecare set va fi considerat înscris şi nu poate fi înlocuit. Nu se pot înscrie mai mult de două seturi de fotografii (4 fotografii de maxim 3MB fiecare) însă doar unul poate fi premiat. Înscrierea la concurs se consideră o acceptare implicită a Regulamentului Oficial.
 4. După încheierea perioadei de înscriere, membrii juriului vor avea la dispoziţie patru săptămâni pentru a delibera. Câştigătorii vor fi anunţaţi în cadrul unui eveniment ale cărui detalii vor fi comunicate la o dată ulterioară, iar rezultatele vor fi anunţate pe Facebook şi pe pagina de internet a Ambasadei.

Selecţia câştigătorilor şi criteriile de jurizare

Toate fotografiile vor fi văzute de un juriu compus din diplomaţi ai Ambasadei SUA şi reprezentanţi ai 80east – apartamentul comunist.

Criteriile de jurizare sunt următoarele (în ordinea importanţei):

 1. Nivelul de reuşită în evidenţierea transformării României după căderea comunismului
 2. Originalitate/Creativitate

Mai multe detalii despre cerinţele legate de conţinut, precum și termenii/condițiile concursului puteți afla aici : https://ro.usembassy.gov/ro/atunci-si-acum-concurs-de-fotografii

Articolul precedentDerby-ul Ligii a 4-a s-a încheiat cum a început
Articolul următorAstăzi începe campionatul național de box pentru juniori