Sensul giratoriu de la intersecția Bulevardului Cuza cu Calea Galați stârnește încă o serie de controverse. Liberalii sunt nemulțumiți în special de faptul că această modificare îngreunează traficul în zonă.

Liberalul Sorin Ioniță a atras atenția asupra faptului că sensul giratoriu nu si-a atins scopul, de a fluidiza traficul.

”Nu, nu fac reclamă cunoscutei cofetării ce ne bucură cu un dulce de soi, vreau să mă refer la mult discutatul sens giratoriu pe pe Calea Galați cu B-dul Cuza. Nemulțumirile au plecat inițial de la preț, care era ‘jignitor’ de mare în condițiile în care o entitate privată refăcea infrastructura rutiera pe o suprafață de aproximativ 8000 mp, cu doar jumătate din valoarea anunțată pentru această colivă! La acest argument am primit răspuns de la reprezentanții administrației locale că lucrarea este mai complexă, că sunt necesare ridicări, mutări, ale canalizărilor și că astfel se justifică diferența de preț”, a declarat Sorin Ioniță.

Lucrarea, în valoare de 186.430 lei, este pe punctul de a fi finalizată, însă calitatea execuţiei este deja aspru criticată de către consilieri. Proiectul este executat de “Promotas” SRL, firma fostului consilier judeţean PSD Marcel Motoc.

”Ieri, în ședința de consiliu, L. Caprariu a reclamat calitatea deplorabilă a esteticii colivei de la intersecția amintită, spiritele s-au calmat când a primit asigurări că executantul mai are timp până în noiembrie să ‘spele pe dinți’ granitul băgat în movilă! Nimic însă despre faptul că intersecția a devenit fizic mai greu de tranzitat, că gurile de canalizare sunt încă îngropate, da ce mai contează… banu’ să curgă! 187 mii fără tva, un mizilic –  bomboana de pe colivă!”, a adăugat consilierul liberal Sorin Ioniță.

 

Articolul precedentAlexandru Jantea, despre renunțarea la tramvai pe Baldovinești: ”Nu putem să ne cramponăm mereu, de trecut, fără să putem progresa!”
Articolul următorPatriarhul României a resfinţit biserica Mănăstirii Măxineni