”Jake și femeile lui”, prima premieră a anului la Teatrul Maria Filotti
”Jake și femeile lui”, prima premieră a anului la Teatrul Maria Filotti

Săptămâna viitoare, Teatrul Maria Filotti pune în scenă prima premieră a anului 2019, ”Jake și femeile lui”, de Neil Simon, în traducerea lui Petre Bokor. Regia și ilustrația muzicală este semnată de Erwin Şimşensohn, iar scenografia este făcută de Andrada Chiriac. 

Această celebră comedie aduce în fața spectatorilor un scriitor de succes şi femeile din viaţa sa, ce apar și dispar, devenind rând pe rând personaje ale romanelor sale. O comedie rafinată  scrisă de Neil Simon, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați autori americani.

Marvin Neil Simon a fost un dramaturg și scenarist american, de origine evreiască. Numeroasele sale comedii, jucate mai întâi pe scenele de pe Broadway au fost traduse și reprezentate în întreaga lume, dobândind un loc de frunte în repertoriul teatral universal din ultimii 50 de ani. Această piesa s-a jucat prima dată pe Broadway, în 1992, cu Alan Alda în rolul principal. În 1992, piesa a avut 245 de reprezentații pe Broadway.

Jake este un scriitor de succes, care are relații sentimentale cu probleme. Aflat la a doua căsătorie, în pragul unei crize, Jake examinează toate relațiile cu femeile din viața sa, suprapunând planul imaginar cu cel real, în speranța de a înțelege modul prin care ar putea fi un soț mai bun. Acţiunea se desfășoară în apartamentul newyorkez al scriitorului, unde realitatea și imaginaţia se amestecă, granița dintre lumea reală și universul din capul scriitorului devenind din ce în ce mai fină, aproape ireală .

O comedie rafinată care ne introduce cu mult farmec în „culisele” vieții unui scriitor. Partituri actoricești extrem de generoase. Numeroase răsturnări de situații , ingrediente scenice care aduc in final doua ore de elevat divertisment, dublat de consistențe reflecții filozofice. Un destin sinuos – SCRIITORUL, un om ca toți ceilalți „intre agonie și extaz”. Un spectacol care ne determină să reflectăm cu mai mare atenție asupra vieții fiecăruia dintre noi.

Articolul precedentConcert aniversar ”Brăila 651”
Articolul următorO tânără din Stăncuța a murit la 3 săptămâni după ce un copac a căzut peste mașina în care se afla