În data de 31.12.2018, în jurul orei 1025, patrula de jandarmi s-a sesizat din oficiu despre faptul că în staţia de TAXI de la capătul liniei 4 de autobuz, în cart. Viziru I, două persoane de sex masculin oferă spre vânzare materiale pirotehnice din clasa celor interzise a fi comercializate de către persoane neautorizate.

În urma legitimării a fost identificaţi numiţii B.M., în vârstă de 35 ani şi V.M., în vârstă de 29 ani, ambii din Brăila, ce ofereau spre vânzare următoarele articole pirotehnice:

– 20 cutii x 60 buc petarde PICCOLO CORSAIR;

– 12 buc. artificii cu multiple focuri MAGICAL SHOTS;

– 23 buc. artificii cu multiple focuri CRACKING COLOR;

– 20 buc. pocnitori de avertizare, FIRE SHOW.

Tot în data de 31.12.2018, în jurul orei 1720, un alt echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Brăila,  aflându-se în misiune, s-a autosesizat despre faptul că pe Calea Brăilei, în dreptul imobilului nr. 46 din oraş Ianca, o persoană de sex masculin oferă spre vânzare materiale pirotehnice din clasa celor interzise a fi comercializate de către persoane neautorizate.

– 2 cutii x 100 buc petarde ACHTUNG;

– 1 cutie x 60 buc petarde ACHTUNG;

– 1 cutie x 60 buc petarde PICCOLO CORSAR

În aceeași zi, în jurul orelor 20:20, patrula de jandarmi s-a sesizat din oficiu despre faptul că pe Aleea Cocorilor în dreptul Bl. E3 din mun. Brăila două persoane de sex masculin deţineau materiale pirotehnice interzise.

În urma legitimării a fost identificată numiţii C.V. în vârstă de 26 şi M.V. în vârstă de 30 ani ce deţineau, în 3 sacoşe de rafie, următoarele materiale pirotehnice:

– 16  cutii x 60 buc petarde CORSAIR;

– 5  cutii x 100 buc petarde CORSAIR

– 3  cutii x 20 buc ORIGINAL FIRE SHOW

– 1 baterie 7 focuri HI-TEC;

– 6 buc. CIRCOBLITZ FS1;

– 3 buc. CACTUS RAIN

– 12 BANANA BLUE COLOR;

– 12 MAGICAL SHOTS.

În toate cele trei cazuri au fost întocmite actele de sesizare pentru săvârşirea infracţiunii de „deţinerea, transportul, folosirea de materiale explozive executate fără drept”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 37, alin. 1 din Legea 126/1995.

Persoanele au fost predate lucrătorilor de poliţie din cadrul Biroul Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase al I.P.J. Brăila pentru continuarea cercetărilor.

 

Articolul precedentInfracțiuni constatate în urma acțiunilor jandarmilor brăileni
Articolul următorA furat o mașină și s-a oprit cu ea în refugiul de tramvai