João Pinto este născut pe 26 Mai 1973 în Portugalia, iar în cariera de fotbalist a evoluat pe postul de fundaș central pentru FC Porto, Benfica, Murcia și Sion. Are în palmares 4 titluri de campion al Portugaliei, 2 Cupe și 2 Supercupe ale Portugaliei, iar în 2006 a câștigat și Cupa Elveției.

„Mulțumesc clubului Dacia Unirea Brăila că m-a luat în considerare. După o lungă discuție cu directorul sportiv unde mi-a explicat proiectul de refondare, am luat o decizie. Vreau să precizez că decizia mea de a ajunge la Brăila nu este o decizie economică, dar datorită prieteniei puternice cu Gianluca Pavanello și a proiectului sportiv în care mă voi implica în totalitate cu felul meu de a înțelege fotbalul, sper să pot aduce experiența mea la club și jucători pentru a construi ceva important.” a declarat João Pinto.

Aducerea portughezului pe banca tehnică este una dintre primele mutări ale noilor investitori ai clubului care sezonul trecut evolua în Liga 2 și retrograda după ce a acumulat doar 5 puncte, iar acum încearcă să evite o a doua retrogradare consecutivă. Echipa din Brăila a strâns doar 2 puncte în acest sezon de Liga 3, în 15 meciuri. 

Joao Manuel Pinto ajunge marți, 16 ianuarie, la Brăila, iar reunirea echipei este programată a doua zi, marți, cu o zi întârziere față de data anunțată inițial. În zilele următoare sunt așteptați mai mulți jucători străini, majoritatea fiind din Nigeria. 

În cele trei runde rămase din sezonul regular, Brăila va mai avea meciuri cu Dinamo Bacău, Aerostar Bacău și Unirea Braniștea. Ulterior vor urma zece jocuri în play-out.

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentZiua Culturii Naționale la Muzeul Brăilei ”Carol I”
Articolul următorMăsuri pentru monitorizarea bacteriei ”Clostridium Perfringens” în apa fluviului Dunărea