Jucătoarele de la HC Dunărea Brăila s-au reunit astăzi pentru începerea pregătirilor
Jucătoarele de la HC Dunărea Brăila s-au reunit astăzi pentru începerea pregătirilor

HC Dunărea Brăila s-a reunit astăzi sub comanda antrenorului principal Aurelian Roșca. După o vacanță de mai bine de o lună, Dunărea Brăila a reluat pregătirile pentru noul sezon având 7 noutăți în lot. 

Aurelian Roșca a făcut o scurtă prezentare a celor 7 jucătoare noi cu care HC Dunărea va aborda sezonul 2019-2020, având ca obiectiv declarat clasarea pe primele 5 locuri în Liga Națională.

Astfel, HC Dunărea si-a betonat poarta prin aducerea Elenei Șerban de la CSM Galați, dar le va păstra și pe Marina Razum și Gabriela Dobre, ultima urmând a se ocupa și de pregătirea portarilor de la toate echipele clubului.

O altă noutate importantă în lotul echipei brăilene este revenirea Anetei Udriștioiu, care va acoperi postul de extremă dreapta, dar ea poate juca și intermediar dreapta.

Pentru postul de inter stânga a fost adusă sârboaica Bojana Milic, înaltă de 183 cm. Născută pe pe 30 iunie 1993, ea a mai jucat până în 2012 la WHC Nova Pazova, apoi până în 2015 a jucat la WHC Indjija. În perioada 2015-2018 a jucat tot în campionatul Serbiei, la ZJRK Bor RTB, cu care a jucat în Cupa Challenge, marcând 26 de goluri în cele patru meciuri jucate. În sezonul trecut a jucat în Spania, la Rincon Malaga.

Pentru postul de inter dreapta a fost adusă de la Corona Brașov sârboaica Marina Dmitrovic. Născută pe 3 martie 1985, în Belgrad, Dmitrovic a mai jucat în România la CSM Ploiești și a făcut parte din echipa Serbiei care a câștigat în anul 2013 medalia de argint la Campionatul Mondial.

Tamires Morena Lima de Araújo a fost învoită în această perioadă, ea participând cu naționala Braziliei la Jocurile PanAmericane. Ea joacă pe postul de pivot acolo unde o va avea colegă de post pe Nicoleta Safta.

De asemenea nu a fost prezentă astăzi, fiind învoită, Bianca Tiron. Ea susține în această perioadă lucrarea de licență la Facultatea pe care a absolvit-o. Ioana Bălăceanu, componentă a naționalei U19 a României a lipsit și ea de la reuniune. Ea a participat cu echipa României a sfârșitul săptămânii trecute la un turneu amical în Norvegia. Bălăceanu joacă centru sau inter dreapta, iar la turneul din Norvegia a marcat 3 goluri în meciul cu Danemarca, un gol în meciul cu Suedia.

Din vechiul lot, în afara celor menționate mai sus, au mai rămas la echipă: Cătălina Preda, Ștefania Epureanu, Elena Dache, Natasha Krnic și Diana Axinte. Au fost promovate de la echipa a doua a clubului: Alexandra Perianu, Diana Gașpar, Mirabela Coteț și Iasmina Ichim, care se vor pregăti cu prima echipă, dar vor juca cu preponderență la echipa de Divizia A, de destinele căreia se va ocupa profesorul Cristian Preda.

Prezentarea făcută de Aurelian Roșca noilor sale eleve:

 

Articolul precedentContre între opoziție și președintele CJ! Iulian Chirac a făcut declarații cu privire la voturile din Consiliul Județean
Articolul următorFemeie în vârstă de 65 de ani, dispărută de la domiciliu! Familia cere ajutorul brăilenilor pentru a o găsi!