Începând de astăzi, judecătorii Tribunalului Brăila renunţă la acţiunile de protest şi vor soluţiona toate cauzele aflate pe rol. Decizia a fost luată, cu majoritate de voturi, de Adunarea Generală a Judecătorilor Tribunalului Brăila, întrunită în şedinţa din data de 3 februarie.

Începând din data de 22 ianuarie, Adunarea Generală a Judecătorilor Tribunalului Brăila a luat decizia amânării judecării cauzelor la Tribunalul Brăila, cu excepţia celor urgente, magistraţii arătând că abrogarea dispoziţiilor legale care consacră pensia de serviciu, încalcă brutal independenţa justiţiei.

Adunarea Generală a Judecătorilor reiterează dezacordul  cu privire la adoptarea legii privind abrogarea pensiilor de serviciu ale judecătorilor, în şedinţa extraordinară a Camerei Deputaţilor din data de 28.01.2020, deoarece aceasta încalcă statutul constituţional al judecătorilor, precum şi independenţa justiţiei. Având în vedere sesizarea Curţii Constituţionale de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu privire la neconstituţionalitatea legii adoptate, Adunarea Generală a Judecătorilor Tribunalului Brăila a decis  suspendarea formelor de protest,  adoptate prin Hotarârea nr. 1, în data de 21.01.2020. Decizia de a renunţa la suspendarea activităţii, ca formă de protest, a avut la bază, în primul rând interesele justiţiabililor, astfel încât, începând din data de 04 februarie 2020, din respect pentru aceştia, vor fi soluţionate toate cauzele, indiferent de urgenţa lor. În plus, Adunarea Generală a Judecătorilor înţelege să nu continue protestul prin  suspendarea activităţii, pentru a nu se crea nicio aparentă formă de presiune asupra Curţii Constituţionale”, se arată în comunicatul transmis de Biroul Relaţii Publice al Tribunalului Brăila.
Articolul precedentAltercație între mai mulți tineri în fața Școlii Fănuș Neagu
Articolul următorUpdate: Cele două eleve dispărute ieri după amiază au fost găsite