Tribunalul Brăila a decis săptămâna trecută să înlocuiască măsura arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar în cazul lui Daniel Gabriel Husein, zis Dasaev, acuzat de tentativă de omor calificat, port şi folosire fără drept de obiecte periculoase şi tulburarea liniştii şi ordinii publice, după incidentele produse în 15 septembrie 2018 la terasa ”The Music Pub” din Brăila. Decizia instanţei nu este definitivă.

Curtea de Apel Galaţi hotărâse pe 19 iulie 2019 să înlocuiască arestul preventiv cu arestul la domiciliu în cazul lui Dasaev. Pe 2 iulie 2019, judecătorul de cameră preliminară de la Curtea de Apel Galaţi a hotărât să înlăture numeroase probe obţinute în cursul urmării penale în dosarul lui Daniel Gabriel Husein, considerând că acestea nu au fost administrate legal.

Este vorba de zeci de declaraţii ale martorilor prezenţi la incidentul care a avut loc pe terasa ”The Music Pub” din Brăila, dar şi  transcrierile mai multor convorbiri telefonice, care nu mai pot fi folosite acum în procesul în care a fost inculpat Dasaev, deoarece procurorul de caz a uitat să le certifice pentru conformitate.

Interlopul a fost pus sub acuzare în urma unui incident care a avut loc în noaptea de 15 septembrie 2018, pe holul băii de la terasa ”The Music Pub” din Brăila. Conflictul a fost unul spontan, în împrejurări care nu sunt încă foarte clare. Doi baschetbalişti americani, componenți ai Cuza Sport Brăila au fost înjunghiaţi şi au ajuns la spital cu răni foarte grave, care le-au pus viaţa în pericol, intrând direct în sala de operaţie. Ulterior, au fost transferaţi la un spital din Bucureşti, unde au fost operaţi din nou.

Daniel Gabriel Husein a ajuns după gratii pe 17 septembrie 2018, după ce procurorii l-au acuzat că i-ar fi înjunghiat pe cei doi baschetbalişti americani. Acesta spunea că în acea seară se afla cu nepoata lui în localul amintit, iar bătaia ce a culminat cu înjunghierea americanilor ar fi avut loc după ce a mers la toaletă, unde s-ar fi întâlnit cu aceştia.

Zeci de martori au depus mărturie în legătură cu cele întâmplate în acea seară, însă acum declaraţiile lor nu mai pot fi folosite în procesul penal. 

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentȘase decese înregistrate la Brăila ale unor pacienți confirmați cu COVID-19
Articolul următor100% TU DECIZI! Florian Bodog, ministrul cu doctorat fraudat