Liberalii au cerut demisia lui Râșnoveanu! Lungu: ”Ne batem joc! Sunt oameni care mor cu zile în spital, iar dumneavoastră spuneți că nu sunt probleme”

 

Liberalii au cerut demisia managerului Spitalului Județean Brăila. Delia Râșnoveanu a fost trasă la răspundere în plenul ședinței Consiliului Județean de către aleșii locali. De la lipsa medicamentelor, a materialeor sanitare și inclusiv a săpunului, consilierii au enumerat o serie de neregului care ar trebui să tragă semnale de alarmă conducerii CJ.

Astăzi, în plină epidemie, vorbim de lipsă săpun! Doamna manager, de când a fost numită, sau a câstigat concursul, nu a reușit să facă, din punctul meu de vedere, nimic bun în acest spital. Medicamente nu avem, materiale sanitare nu avem, curățenie nu este. Dacă un bolnav vrea să facă un duș, nu văd cum ar putea să-l facă, că nu prea are unde, motiv pentru care eu îi cer demisia doamnei manager. Din punctul meu de vedere, nu numai că nu a adus nimic bun în acel spital, dar l-a tras în jos”, a atras atenția consilierul județean Marian Sârbu.

 

 

Prezentă în sală, Delia Râșnoveanu a susținut că acuzațiile consilierilor nu sunt reale. Mai mult, managerul a spus că Spitalul nu se confruntă nici cu lipsa medicamentelor și nici cu lipsa săpunului. Cu toate astea, acuzațiile au continuat să curgă, consilierii spunând că au văzut cu ochii lor condițiile din spital.

Domnule președinte, avem mai probleme la Spitalul Județean, și corp A, și corp B. Am văzut cu ochii mei ceea ce se întâmplă acolo. Nu sunt materiale, domnu președinte. Nu sunt medicamente, domnule președinte, au existat cazuri în care nu a fost nici măcar ser fiziologic(…) De un an de zile vă rog să rezolvați problema cu aparatul de imagistică. M-am interesat personal, nu costă mai mult de 30.000 de lei. Nu ați făcut nimic! Ne batem joc! Sunt oameni care mor cu zile în spital, iar dumneavoastră spuneți că nu sunt probleme”, a declarat consilierul liberal Dănuț Lungu.

În final, președintele Consiliului Județean a cerut convocarea Consiliului de Administrație într-o ședință de urgență care să rezolve aceste probleme.

Mâine, împreună cu Consiliul de Administrație, convocăm o ședință de urgență cu toți șefii de secție și cu cei responsabili cu aprovizionarea. Vom face referate cu cei care sunt responsabili, să vedem care este circuitul, care sunt cei vinovați și să plece dacă nu își fac treaba cum trebuie”, a declarat președintele CJ, Iulian Chiriac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.