Liberalii cer lămuriri cu privire la aparatura din secția de Cardiologie

În cadrul ultimei ședințe a Consiliului Județean, liberalii au atras atenția asupra aparaturii care se afla în secția de Cardiologie, cerând în acest caz o expertiză care să demonstreze că aparatura este funcțională.

Dorim un raport în ședința următoare privind situația aparaturii care există acum în secția de Cardiologie. Cât costă punerea ei în funcțiune și dacă există aparatură care are nevoie de avize la ora asta, stând acolo de câțiva ani. Și următoarea chestiune: care este situația sistemului de prevenire și stingere a incendiilor la secția de Cardiologie?”, a cerut consilierul liberal Vasile Cortez.

Liberalii și-au manifestat îngrijorarea față de echipamentele care sunt ieșite din garanție, nefiind folosite câțiva ani buni.

Președintele Consiliului Județean a declarat că a cerut o verificare a angiografului. Mai mult decât atât, a reușit să convingă producătorul să realizeze gratuit o expertiză a aparatului.

Referitor la ce a mai rămas de executat, dar și la partea de echipamente care trebuie luate: ecograf, paturi, noptiere, sisteme și fluxuri. Mobilierul este achiziție separată, dar vor fi bani tot din fondul de dezvoltare al județului”, a răspuns președintele Consiliului Județean, Iulian Chiriac.

În ceea ce privește sistemul de prevenire și stingere a incendiilor, președintele Consiliului Județean a declarat că există o altă firmă care a câștigat licitația și spera ca până la începutul iernii, investiția să fie finalizată.

Am avut un contract, dar firma respectivă a dat faliment, l-am reluat, se pare că a caștigat o altă firmă. Este vorba de acea stație de pompare pe inelul de incendiu, care trebuie să ridice apa la 12 atmosfere. Trebuie să vină și sperăm ca în septembrie, octombrie, să finalizăm și acestă investiție și să avem avizul pentru inelul de incendiu, la tot spitalul și atunci vom inchide lucrurile”, a adăugat Chiriac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.