Şcoala Gimnazială “Mihail Kogălniceanu” va fuziona prin absorbţie cu Şcoala Gimnazială “Al. Puşkin”, începând cu anul școlar 2019-2020. Decizia a venit ca urmare a faptului că Şcoala “Mihail Kogălniceanu” îşi va pierde personalitatea juridică pentru că funcţionează cu un efectiv sub 300 de elevi.

Cătălin Canciu, inspector şcolar general în cadrul ISJ Brăila vorbește despre o scădere drastică a numărului de elevi, fapt care duce la comasarea mai multor unități de învățământ.

”Din punct de vedere al metodologiei, şcoala care are sub efectiv este absorbită de o altă şcoală, cu efective peste, sau cel puţin de 300 de elevi. Când am luat această decizie ne-am raportat şi la factorul geografic”, a precizat șeful Inspectoratului Școlar Județean Brăila.

Comitetul de părinți ai Școlii Gimnaziale “Mihail Kogălniceanu” a organizat o ședință extraordinară pentru a lămuri situația în care se află instituția și care sunt pașii de urmat pentru elevii înscriși aici. Aceștia au declarat că nu sunt încântați de situația în care se află, dar nu pot face nimic în ceea ce privește numărul mic de copii înscriși.

 

Articolul precedentEchipa de volei fete de la Murgoci a câștigat faza județeană a ONSS
Articolul următor31 de elevi brăileni au obținut premii sau mențiuni la Concursului interjudețean de matematică Petru Moroșan-TRIDENT