Lipsa medicilor din UPU – principala problemă! În 2019, începe modernizarea secției!

 

Deputatul liberal Antoneta Ioniță a precizat, în cadrul ultimei conferințe de presă, faptul că sunt alocate sume pentru reabilitarea și modernizarea Unității de Primiri Urgențe din Brăila.

Deputatul a atras atenția asupra altei probleme cu care se confruntă secția, și anume, lipsa medicilor. Ioniță spune că ăsta ar fi și unul din motivele pentru care durata de așteptare la urgențe devine infernală.

Arată jalnic, asta știu. De când eram eu șefă era o problemă cu acea ușă de la intrare, din păcate aici a ținut tot de cel care a construit Secția de Primiri Urgențe.(…) Vara era ori foarte cald, iarna foarte frig și așa este și acum. Din ceea ce știu se alocă acum fonduri pentru investiții în Unitatea de Primiri Urgențe. Au promis că în anul acesta se va reface secția, din punctul acesta de vedere. În ceea ce privește personalul, medicii sunt din ce în ce mai puțini și acesta este motivul pentru care se stă și se așteaptă la UPU. Asistenții medicali sunt aceeași ca număr, dar nu asistentul medical este cel care poate, după ce a fost triat un pacient, să ia o decizie mai departe.

Medicii sunt foarte puțini și populația, din păcate, sufocă Unitatea de Primiri Urgențe. În toată țara este la fel. Este aceeasși situație peste tot.

Pacienții totuși exagerează, ar trebui să se ducă în primul rând la medicul de familie. În calitate de medic de familie vă spun că sunt primite și urgențe. Gravidele și copiii au prioritate. Mai mult, în perioada aceasta cu viroze și gripă, pacienții au fost preluați imediat. Eu am lucrat la cabinetul meu în toată luna ianuarie și vreau să vă spun că am consultat și 50 de pacienți pe zi. Nu cum spunea doamna ministru Sorina Pintea, că medicul de familie nu își face datoria”, a declarat deputatul liberal, Antoneta Ioniță.

 

 

Consiliul Județean a aprobat în septembrie, anul trecut, proiectul de hotărâre cu privire la reabilitarea Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila. Modernizarea va costa aproximativ 5,3 milioane lei, echivalentul a 1,13 milioane euro, bani obţinuţi prin POR 2014-2020, iar lucrarea va fi finalizată peste 3 ani, potrivit proiectului de hotărâre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.