Liviu Arhire: Vaccinarea obligatorie o măsură incorectă la care ar putea apela o parte din angajatori

Una dintre întrebările care apar tot mai frecvent în contextul în care România este afectată de pandemia de coronavirus este aceea potrivit căreia angajatorul ar putea obliga salariatul să se imunizeze împotriva virusului. Într-un comunicat anterior ITM Brăila a atras atenția angajatorilor asupra legalității măsurilor care pot fi luate la întoarcerea lucrătorilor la locul de muncă, în urma infectării cu Sars-Cov2.

Prin urmare, inspectorul șef al ITM Brăila, Liviu Arhire informează că nu există cadrul legal cu privire la faptul ca angajatul să fie condiționat de către angajator să se vaccineze anti-COVID pentru a-și desfășura activitatea la locul de muncă.

”Astfel, acest aspect referitor la obligarea angajaților să se vaccineze este o măsura abuzivă  din partea angajatorului” a precizat Liviu Arhire.

Așa după cum a declarat șeful DSU, Raed Arafat: „Vaccinul anti-COVID nu va fi obligatoriu, iar statul vrea să convingă populația să se vaccineze printr-o informare corectă și transparentă. Nu se va merge pe vaccinarea obligatorie, se merge pe vaccinarea voluntară și pe convingere.”

Chiar și Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) nu este de acord cu obligativitatea vaccinării împotriva COVID-19 și este de părere, mai degrabă, că este necesară o informare corectă despre vaccinurile anti-COVID. „Ne foloseşte mai mult să le prezentăm oamenilor datele şi beneficiile şi să-i lăsăm pe ei să decidă”, a precizat Mike Ryan, directorul executiv al Programului OMS pentru urgenţe sanitare, în cadrul unei conferinţe de presă la Geneva.

Sursa: Realitatea de Braila

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.