Lucrările la podul peste Dunăre de la Brăila vor începe la toamnă

Constructorii podului vor să câștige în toamnă timpul pe care l-ar pierde în primăvară, când cotele apelor Dunării sunt mai ridicate.

Lucrările de construire a podului peste Dunăre de la Brăila vor demara la toamnă, mai devreme decât fusese stabilit inițial, au anunțat, joi, în cadrul unei conferințe de presă, primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir, și președintele Consiliului Județean Brăila, Iulian Chiriac.

”Săptămâna trecută eu am participat la București la o întâlnire cu Banca Mondială, Ambasada Japoniei și societăți comerciale din Japonia și, în paralel, domnul președinte (președintele CJ Băila, Iulian Chiriac – n.r.) a participat la Brăila la o întâlnire cu societăți comerciale din Japonia, iar una dintre temele abordate în ambele situații a fost cea legată de pod, la care au participat constructorii podului, care au intenții foarte serioase. Firma japoneză ne-a transmis un film, pentru a demonstra puterea acestei societăți și experiența ei în construcții similare. Ei au inaugurat acum câțiva ani unul dintre cele mai mari poduri din lume, peste strâmtoarea Bosfor”, a declarat primarul Marian Dragomir.

Președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac, a precizat că în toamnă se va da drumul la șantier, cu amenajarea drumului forestier de pe malul Dunării și diverse foraje. ”Săptămâna trecută am avut ședința tehnică cu șeful de proiect, au venit reprezentanți și de la cele două firme, cea japoneză și cea italiană. Sunt trei grupuri de lucru, unul în Japonia, unul în Italia și unul în România, iar partea de proiectare e aproape gata. Proiectul e în desfășurare, se poate vedea pe partea stângă a digului, cum te duci spre Galați, că se fac studii geo. Au venit să prezinte proiectul și detaliile tehnice, cu rugămintea să îi ajutăm la organizarea de șantier, cu birocrația. Cu promisiunea că din toamnă deja se va organiza șantierul și va începe prima etapă, efectiv, podul, celelalte viaducte vor fi în partea a doua. Au 14 poduri construite până acum. Au fost mici aspecte de modificat la partea de studiu de fezabilitate, cum ar fi iluminatul, care s-a mutat de pe lateral pe mijloc, dar nimic atât de important încât să nu se meargă mai departe. Din toamnă vor avea echipa de șantier și proiectare la Brăila, mai au două avize de luat de la Apele Române și de la Romsilva și din toamnă vor deschide șantierul. Vor să câștige acum timpul pe care l-ar pierde în primăvară, când fluviul e ridicat”, a explicat Iulian Chiriac.

Ulterior conferinței de presă, pe paginile de pe Facebook ale Primăriei Brăila și Consiliului Județean Brăila a fost postat un film de prezentare realizat de firma japoneză IHI SYSTEMS la construirea podului Osmangazi, de peste Bosfor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.