Lumea handbalului brăilean este în doliu. La câteva zile de la decesul fratelui său, Stere Bucovală, profesoruld e handbal Ion Bucovală a decedat și el în secția de ATI a Spitalului Județean de Urgență Brăila, după ce în ultimele ore a fost ținut în viață pe aparate.

După aproximativ 10 zile de când a fost internat în spital, unde a fost ventilat mecanic, pentru că se simţea foarte rău după ce a fost testat pozitiv la Covid-19, fostul antrenor şi jucător a încetat din viaţă.

Ion Bucovală urma să împlinească 65 de ani, vârsta de pensionare, pe 18 ianuarie 2021, dar era unul dintre antrenorii foarte activi și implicați de la echipele de fete ale LPS Brăila. 

Ion Bucovală s-a format ca handbalist la Şcoala Sportivă Brăila, apoi, ca senior a jucat, ca extremă stânga, la CSU Suceava şi la Celuloza Brăila. Ca antrenor, Ion Bucovală a ajuns cu echipele pregătite la turneele semifinale şi apoi la cele finale ale Campionatelor Naţionale. Cea mai mare performanţă a fost locul al patrulea cu formaţia de junioare I, echipă din care făcea parte și handbalista Nicoleta Eşanu, care în ultimii ani l-a secondat pe banca tehnică a echipelor de junioare ale LPS Brăila. 

În perioada 1997 – 2001 a fost director la Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Brăila, după care a revenit la LPS Brăila și antrena grupe de fete la handbal. 

Soția sa a fost și ea depistată pozitiv cu noul coronavirus, dar are o stare bună și este în izolare la domiciliu, de unde a ținut ore online la școala la care predă. 

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentÎncă 8 tipuri de măști neconforme au fost identificate în România
Articolul următorCoronavirus 26 noiembrie: 9.005 cazuri noi şi 171 decese. Ce se întâmplă în fiecare judeţ