Inspecția în Construcții va rămâne cu un singur polițist local, după ce alți trei vor fi mutați la ordine publică. Directorul Poliției Locale spune că cele mai multe sesizări vin din partea cetățenilor, iar siguranța lor este primordială pentru instituția pe care o conduce.

În prezent se înregistreză o creștere a solicitărilor în domeniul ordinii publice, referitor în primul rând la petiții, care au crescut cu 25% față de anul 2018. De asemenea, sancțiunile acordate în cazul înregistrării unor tulburări ale ordinii publice au crescut cu 15%, iar eu îmi doresc, ca și dvs, ca Poliția Locală să fie eficientă și pliată pe nevoile cetățenilor.

A crescut numărul de sesizări ale oamenilor, ale asociațiilor de proprietari care vor o prezenta cât mai mare a polițiștilor în stradă. În prezent, numărul de polițiști locali este limitat, conform Ordonanței 63/2010, la unul la o mie de locuitori. Întreg efectivul Poliției Locale este pliat pe acesta lege. În acest număr sunt cuprinse și activitățile administrative, de contabilitate, de personal, celelalte compartimente conexe, construcții, inspecția comercială, mediu și deci prezenta polițiștilor este foarte, foarte restrânsă pe străzi.

Eu am făcut o analiză a compartimentelor și astfel am identificat posturi care puteau fi reorganizate și le-am transformat în ordine publică. Astfel, am câstigat prin reorganizare 7 posturi, iar cu cele 3, care sunt vacante la ordine publică, încerc sa obțin 10 posturi în total pentru ordine publică. Nu e mult, dar sper că se va simți această creștere”, a declarat Georgică Tanase, director al Poliției Locale din Brăila.

Mai mult, șeful Poliției Locale spune că nu se justifică prezența a patru polițiști în cadrul Inspecției în Construcții, ținând cont de faptul că sunt luni în care fiecare a dat câte o singură amendă.

Articolul precedentActivitate dedicată sărbătoririi a 190 de ani de la eliberarea Brăilei de sub dominație otomană
Articolul următorJandarmii brăileni și-au condus colegul pe ultimul drum!