Mai puțin de jumătate dintre apartamentele din blocul destinat tinerilor medici sunt ocupate până în prezent

14 dintre cele 31 de locuinţe din blocul destinat tinerilor medici care vin să profeseze în judeţul Brăila, inaugurat în 2019, sunt ocupate până în prezent.

Preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, face apel în continuare pentru atragerea de medici la Spitalul Judeţean de Urgenţă, care funcţionează cu deficit de medici pe specializările Medicină de urgenţă, Oncologie, Pediatrie, ATI, Cardiologie, Radiologie, Neonatologie, Ginecologie, Neurochirurgie, Boli infecţioase, Chirurgie şi Ortopedie infantilă. Printre beneficiile prezentate de Consiliul Judeţean pentru medicii tineri care vin să angajeze la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila se află oferirea unei locuinţe de serviciu.

Pentru a primi o locuinţă de serviciu, medicii trebuie să îndeplinească mai multe condiţii, între care să aibă vârsta până în 35 ani, titularii şi ceilalţi membri ai familiei (soţ, soţie, copii sau alte persoane aflate în întreţinerea acestora) să nu deţină în proprietate o altă locuinţă în municipiul Brăila şi să îşi desfăşoare activitatea în Spitalul Judeţean de Urgenţă sau în Spitalul de Pneumoftiziologie.

Conform regulamentului aprobat de consilierii judeţeni, cererile privind repartizarea de locuinţe pentru medici se înregistrează în ordinea primirii acestora şi se analizează de către Comisia Socială, contractele de închiriere fiind încheiate pe 5 ani, cu posibilitatea prelungirii termenului la solicitarea beneficiarului.

La ședința CJ Brăila de la sfârșitul lunii ianuarie a mai fost aprobată acordarea unui apartament cu două camere pentru un medic specialist în medicină legală. 

 

Sursa: Realitatea de Braila