Sâmbătă, 29 mai a.c., ora 10.00, în județul Brăila va fi deschis primul Centru de vaccinare de tip ”drive- through”, în parcarea Brăila Mall – Vărsătura, care va funcționa în zilele de sâmbătă și duminică, în intervalul orar 10.00 – 20.00, iar în zilele de luni până vineri în intervalul orar 16.00 – 20.00. Centrul va dispune de două fluxuri, iar vaccinul administrat va fi cel produs de compania Pfizer.

Centrele de tip drive-through sunt destinate populației, iar amplasarea lor se realizează în zone care să permită accesul facil al persoanelor cu mijloace auto de deplasare.

În centrul de vaccinare drive- through, persoanele care doresc să imunizeze se pot prezenta doar cu actul de identitate și chestionarul de triaj care poate fi completat anterior prezentării la vaccinare. Documentul poate fi accesat pe site-ul RoVaccinare, la adresa https://vaccinarecovid.gov.ro/chestionar-triaj-vaccinare-adulti/. Persoanele care se prezintă pentru vaccinare pot completa chestionarul de triaj în zona special amenajată din cadrul centrului de vaccinare.

Vaccinarea se realizează fără programare în Platforma RoVaccinare, iar datele persoanelor vaccinate vor fi introduse, ulterior, în Registrul Electronic Național de Vaccinare.

Ce trebuie să știm?

➢ Agenții de îndrumare a traficului asigură fluidizarea accesului către zona de triaj, vaccinare și supraveghere post vaccinare.

➢ La punctul de triaj medical se aplică procedurile și instrucțiunile în vigoare referitoare la triajul persoanelor; medicul verifică chestionarul sau asistă completarea acestuia, după caz, și validează criteriile medicale pentru vaccinare.

➢ Vaccinarea se efectuează persoanelor aflate în mijlocul de transport, fără a fi necesară părăsirea autovehiculul sau a spațiului special amenajat după caz.

➢ După vaccinare, agenții de îndrumare indică traseul către zona de supraveghere post vaccinare.

➢ Zona de supraveghere post-vaccinare este asigurată de personal medical (medic și asistenți) sau personal auxiliar instruit pentru identificarea persoanelor care au nevoie de asistență medicală pe perioada de supraveghere.

➢ În perioada de supraveghere, se emite adeverința de vaccinare pe care va fi înscrisă data la care se va efectua cea de a doua doză.

În sprijinul echipelor de vaccinare își vor desfășura activitatea și doi medici voluntari din cadrul Spitalului Clinic de Urgență ”Sf. Spiridon” din Iași.

 

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentArtistul plastic brăilean Dumitru Ștefănescu-ȘTEF a fost premiat în Brazilia
Articolul următorMăsuri de asigurare a ordinii și siguranței la etapa a II-a a Campionatului național de slalom