Președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac, l-a numit interimar, pentru o perioadă de 6 luni, în funcția de director al Muzeului Brăilei „ Carol I” pe Costin Emilian Croitoru, care până acum a activat ca cercetator stiintific gradul II în cadrul acestei instituții.

Numirea are loc în contextul în care fostul manager, Ionel Cândea, a fost demis după ce a obținut nota 2,54 la evaluarea activității sale pe anul 2020. Cândea a transmis proiectul managerial în scris, însă când s-a prezentat la interviu în fața Comisiei de evaluare a refuzat să susțină proiectul, fiindcă era nemulțumit de componența comisiei respective, din care făcea parte și managerul Muzeului Vrancea.

Din Comisia care a verificat activitatea managerială a lui Cândea, au făcut parte managerii unor muzee din țară, printre care și cel al Muzeului din Vrancea, al Muzeului Național de Artă al României, dar și un reprezentant al CJ Brăila.

Ionel Cândea poate să atace în instanță decizia de demitere a sa din funcția de manager. Acesta era la conducerea Muzeului din 1983.

Noul manager interimar are 41 de ani, este doctor în istorie și cercetător științific grad II, conferențiar universitar, arheolog expert și expert bunuri de patrimoniu.

Sursa: Realitatea de Braila