Astăzi, managerul Serviciului de Ambulanță Județean Brăila a susținut o declarație de presă în care a spus că asistenta medicală de la SAJ s-a infectat, când a răspuns la o solicitare a unei persoane, care se afla în izolare voluntară, iar pacientul a fost dus la secția de Ortopedie a Spitalului Județean de Urgență Brăila. 

Vă aducem la cunoștință în primul rând despre o colegă de-a noastră, asistentă, care s-a deplasat la un caz de traumatism casnic, o fractură de membru superior, în data de 15 martie. Pacienta a negat că a fost în contact cu persoane bolnave sau că s-ar fi întors din zone afectate de virus în ultimele 14 zile. La spital, a afirmat că este în izolare la domiciliu, fapt care a fost INFIRMAT de DSP Brăila. A afirmat după aceea că a venit din Anglia cu 7 zile în urmă, pe aproximativ 8 martie. Am căutat toate datele pe care le-am avut la dispoziție. Asistenta noastră a intrat în concediu medical din data de 27 martie, cu probleme digestive. În 30 martie când am sunat-o și am întrebat-o ce mai face a zis că prezintă febră de trei zile și diaree. Am considerat că se încadrează la un caz suspect de COVID-19 și am trimis un echipaj B, cu echipament de protecție complet. Pe data de 31 martie am primit rezultatul că ar fi pozitiv, iar din 1 aprilie am izolat la domiciliu întreaga tură”, a declarat astăzi Viorica Iuga, managerul SAJ Brăila.

Iuga a precizat apoi că SAJ Brăila se confruntă cu un deficit de personal, care ar putea crește în următoarele zile, pentru că se mai pot repeta astfel de situații. Managerul SAJ a declarat că așteaptă zilele acestea niște rezultate.