Miercuri, în intervalul orar 10:00-13:00, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila, alături de celelalte structuri reprezentate în cadrul Comisiei judeţene de monitorizare a activităţii preventive Brăila, respectiv Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Brăila, Sectorul Poliţiei de Frontieră Brăila, Serviciul Judeţean Anticorupţie Brăila, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Brăila şi Centrul Regional Împotriva Traficului de Persoane Galaţi, organizează un eveniment comun pentru marcarea Zilei Naţionale a României.

Evenimentul se va adresa în principal elevilor din judeţul Brăila, iar organizatorii pregătesc copiilor și tinerilor ateliere de prezentare a tehnicii și echipamentelor folosite în activitățile specifice, exerciții demonstrative ale luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale și exerciții cu câinii de serviciu.

În plus, elevii vor avea posibilitatea de a învăța tehnici de autoapărare, de a participa la experimente menite să îi conştientizeze cu privire la efectele consumului de alcool şi de substanţe psihoactive asupra organismului, de a învăţa cum să se protejeze împotriva infractorilor şi de a afla care este traseul educaţional pe care trebuie să îl urmeze pentru a profesa ca poliţişti ori jandarmi.

Nu în ultimul rând, va fi organizată o expoziţie cu fotografii realizate de polițiști ai  I.P.J. Brăila şi vor fi proiectate materiale video cu aspecte din activităţile specifice ale poliţiştilor şi jandarmilor.

Articolul precedentCuza Sport se luptă să ajungă pe ordinea de zi a Consiliului Local Municipal
Articolul următorO defecțiune la centrala termică a lăsat fără căldură Colegiul ”Bălcescu” și Liceul de arte