„Marşul pentru viaţă“ organizat de Arhiepiscopia Dunării de Jos la Brăila

Sâmbătă, 23 martie 2019, în opt localităţi din Arhiepiscopia Dunării de Jos a avut loc „Marşul pentru viaţă“. La Brăila, la ora 13.00, creştini, elevi, studenţi şi familii cu copii s-au adunat la biserica „Sfânta Parascheva“ din centrul orașului, pentru a se ruga și a porni în procesiunea, deja cunoscută brăilenilor, pe Calea Călăraşilor către Catedrala „Naşterea Domnului“.

La punctul de sosire de la biserică „Sfânta Parascheva“ participanții împreună cu preoți din municipiu au rostit rugăciuni și au înălțat cântări către Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, mulțumind Bunului Dumnezeu pentru toate cele dăruite nouă și în special pentru darul minunat al vieții.

Manifestarea civică a fost susținută de către Asociaţia „Ortodoxia Tinerilor“, Asociația „Familie și Dăruire“, Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi din România – filiala Galaţi, Asociaţia „Părinţi pentru Ora de Religie“ – filiala Brăila, Societate Națională a Femeilor Ortodoxe din România şi Asociația Medicilor Creştini Ortodocși din România – filiala Brăila.

Cea de-a IX-a ediție a manifestării, aşezată sub genericul „Unic din prima secundă“, s-a dorit un apel pentru susţinerea familiei creştine, atât de provocată în contextul secularizant actual şi o pledoarie a societăţii civile de la Dunărea de Jos, de conştientizare a celui mai frumos şi preţios dar pe care Dumnezeu l-a oferit omului – viaţa.

Prin manifestarea de astăzi s-a urmărit atragerea atenției pentru prețuirea așa cum se cuvine a darului mare al vieții și pentru sprijinirea femeilor aflate în criză de sarcină.

Manifestări similare s-au desfășurat și în localitățile Însurăței, Ianca și Făurei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.