Preveniţi ghinionul
Preveniţi ghinionul

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă s-a raliat iniţiativei derulată la nivel european, astfel că, în fiecare zi de marţi 13, organizează în municipiul Bucureşti şi în judeţele ţării “Ziua informării Preventive”.

Derulate în colaborare cu E-On România, sub sloganul “Preveniţi ghinionul”, activităţile informativ-educative ce vor avea loc urmăresc conştientizarea opiniei publice asupra pericolelor la care se poate expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de situaţii de urgenţă.

”Mâine, 13.08.2019, începând cu ora 10.00, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dunărea” al judeţului Brăila îşi va deschide porţile pentru toţi cei care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei noastre, vizualizând totodată şi tehnica de intervenţie cu care echipajele serviciilor profesioniste participă la misiunile de salvare şi se vor executate exerciţii demonstrative specifice” a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Dunărea Brăila, lt. co. Ștefan Stoian.

La nivelul municipiului Brăila vor fi organizate puncte de informare preventivă în centrele comerciale tip supermarket (Lidl Dorobanți, Brico Depot Rm. Sărat, Penny Market Radu Negru).

Vor fi distribuite materiale de informare preventivă cu tipurile de risc generatoare de situaţii de urgenţă, măsuri de prevenire a acestora şi reguli de comportare în momentul producerii unor astfel de situaţii. 

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a încheiat în anul 2012 un  parteneriat de colaborare cu E-On România intitulat “Împreună pentru siguranţă” al cărui principal obiectiv constă în derularea unor campanii de informare menite să conştientizeze cetăţenii asupra pericolelor la care se expun în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice situaţiilor de urgenţă, crearea comportamentului preventiv şi atitudinii proactive în rândul comunităţii în vederea reducerii semnificative a numărului victimelor.

Articolul precedentAu început înscrierile la Şcoala Populară de Arte „Vespasian Lungu” Brăila
Articolul următorMinistrul Sănătății, Sorina Pintea, în vizită la Brăila, la sfârșitul lunii august