Peste 60 de jandarmi vor fi prezenți la Stadionul Oțelul, sâmbătă, 22 mai, cu ocazia desfășurării meciului tur din cadrul barajului de promovare în Liga a II-a de fotbal. Jandarmi gălățeni vor fi sprijiniți de luptători din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău.

Dat fiind contextul epidemiologic actual și având în atenție Protocolul de desfășurare a competițiilor sportive, emis de Federația Română de Fotbal, Jandarmeria Galați face următoarele precizări:
– meciul de fotbal se va desfășura cu participarea spectatorilor, accesul fiind permis doar până la 25% din capacitatea maximă a stadionului;
– spectatorii vor prezenta la accesul în arena sportivă biletul, un document de identitate cu poză însoțit de dovada de vaccinare pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.
Conform adresei Direcției de Sănătate Publică Galați, certificarea testului rapid antigen se face prin mesaj cu rezultatul testului transmis pe telefon, de către aplicația Corona Forms sau rezultatul negativ al unui test antigen rapid, prezentat letric, ce este certificat prin ștampila laboratorului și care conține cel puțin următoarele elemente:
– denumirea laboratorului care a efectuat testarea
– numele și prenumele, domiciliul/reședința persoanei testate
– rezultatul testării
– numele și prenumele persoanei care a efectuat testarea
– data efectuării testului și semnătura persoanei care a efectuat testul
Pentru evitarea producerii unor aglomerării la porți, accesul în arena sportivă se va face începând cu ora 12:00. Spectatorii vor colabora cu personalul de ordine în momentul efectuării controlului de acces în arena sportivă. Accesul în arena sportivă este permis doar cu genți mai mici sau egale cu o foaie de hârtie A4. NU este permis accesul cu mâncare și băutură. Pentru așezarea în tribune se va respecta marcajul stabilit de organizator, iar spectatorii sunt obligați să nu părăsească locul alocat, în caz contrar fiind invitați să părăsească incinta arenei sportive. Pe întreaga durată a prezenței în arena sportivă, precum și pe timpul accesului, spectatorii au obligativitatea de a purta mască de protecție.
Accesul spectatorilor în incinta Stadionului Oțelul se va face astfel:
– Poarta 2 pentru sector Peluza Nord, sector Tribuna 1 și sector Tribuna 0;
 – Poarta 3 pentru sector Galeria ACS Oțelul Galați;
 – Poarta 4 pentru sector Peluza Nord, sector Tribuna 2;
 – Poarta 7 pentru sector Peluza Sud, tabelă;
– Poarta 8 pentru sector Galeria ACS Dacia Unirea Brăila.
Recomandăm suporterilor să nu se implice în incidente care ar putea tulbura ordinea și liniștea publică, să se delimiteze de orice formă de violență fizică sau verbală ce ar putea conduce la manifestări violente, astfel de comportamente nefiind tolerate de către forțele de ordine. Până la acest moment doi suporteri ai echipei brăilene au aplicată măsura complementară de interzicere a accesului la competiții sportive de tipul meciurilor de fotbal, la echipa gălățeană neexistând cazuri similare. Dat fiind miza meciului de fotbal, ne dorim să asistăm la un spectacol sportiv care să nu fie umbrit de manifestări contrare normelor de conduită civică și care să tulbure ordinea și liniștea publică.”, mai transmite Jandarmeria Galați.

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentSub 500 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-COV-2
Articolul următorCristian Rizea, la Realitatea PLUS: „I-am cerut procurorului general al Republicii Moldova să verifice legalitatea documentelor semnate de Igor Dodon în cazul retragerii cetățeniei mele”