Vineri și sâmbătă, pe Cluj Arena, s-a desfășurat Campionatul Național de Seniori și Seniori U23 – etapa finală, competiție organizată de Federația Română de Atletism. La această competiție 3 sportivi din Brăila, dar legitimați la CSM Onești, au urcat pe podium, atât la seniori, cât și la juniori. 

Timp de două zile, peste 350 de sportivi din toate colțurile țării s-au întrecut pentru un loc pe podium, la finalul competiției. Cei 212 băieți și cele 142 de fete participante la competiție s-au întrecut în diferite probe constând în sărituri, garduri, obstacole, înălțime, prăjină, lungime, triplusalt, greutate, disc, ciocan și suliță. Printre sportivii participanți au fost și 4 brăileni, trei dintre ei legitimați acum doar la CSM Onești.

La 110 metri garduri, Alexandru Iconaru, pregătit de Fănel Ionescu, a câștigat medalia de bronz la seniori, cu timpul de 14.55 secunde, rezultat care i-a adus medalia de argint la tineret U23. La această probă a alergat în finală și Robert Hariga Ștefan, legitimat la LPS Brăila/CSM Onești, care s-a clasat pe locul 5 la tineret și pe 6 la seniori. Alexandru Iconaru a câștigat medalia de aur la seniori cu ștafeta de 4×100 metri plat a celor de la CSM Onești.

Nicoleta Iulia Banaga, pregătită de profesorul Daniel Nicolae Iorga, a câștigat medalia de argint la 100 metri garduri senioare, și aur la tineret U23, cu timpul de 14.02 secunde. În aceeași probă, brăileanca Andreea Mihaela Caracuda, pregătită de profesoara Sica Lazăr a obținut medalia de argint la senioare și argint la tineret, cu timpul de 14.15 secunde. Cele două sportive au câștigat și medalia de argint cu ștafeta de 4×100 metri plat a celor de la CSM Onești. 

Din păcate, rezultatele atleților brăileni nu pot fi contabilizate pentru sportul brăilean, pentru că toți cei trei concurează pentru clubul din Onești, la care au avut dublă legitimară încă din perioada junioratului. 

Imagine

Sursa: Realitatea de Braila