Medicii de la Corpul B al Spitalului Județean Brăila au înaintat un document prefectului județului Brăila prin care cer lămuriri cu privire la tratarea pacienților suspecți/confirmați cu COVID-19, așa cum s-a stabilit în Hotărârea Comitetului pentru Situații de Urgență Brăila nr. 13/24.03.2020.

Medicii spun că secția ATI din Corpul B deține 3 ventilatoare, iar infrastructura nu asigură circuitul specific pentru tratarea pacienților cu COVID19. Aceștia spun că relocarea cadrelor medicale din compartimentul Diabet, în Ambulatoriul Corpului A și menținerea acestora în linia de gardă a secției Medicină Internă II, va crește riscul epidemiologic.

O altă problemă semnalată de cadrele medicale de la corpul B al Spitalului Județean Brăila este cea a pacienților non-COVID, care prezintă urgențe gastroenterologice și care nu vor mai avea acces la compartimentul de Endoscopie.

Medicii au atras atenția asupra faptului că, în scurt timp, spitalele vor fi în imposibilitatea de funcționare, dacă tratarea pacienților se va face în toate unitățile medicale menționate în Hot. Nr 13/ 24.03.2020. Astfel, există riscul de contaminare prin efectuarea de investigații paraclinice.

”Conform cărui protocol, secții care nu se află în prima linie de tratament a COVID-19( Chirurgie Generală, Gastroenterologie, Reumatologie, Diabetologie) sunt obligate să își desfășoare activitatea într-un spital COVID, folosind același hol și același lift, personalul medical fiind extrem de expus?” întreabă semnatarii scrisorii în final.