Mesajul sindicaliștilor către șeful CJ! Vezi aici întreaga scrisoare semnată de Sindicatul ”Camera Medicilor”

 

Ultimele declarații ale președintelul Consiliului Județean Brăila, Iulian Chiriac, au atras reacții neașteptate din partea Sindicatului ”Camera Medicilor”.

După ce președintele CJ l-a atacat personal pe dr.Octavian Georgescu, spunând într-o conferință de presă că acesta ar fi avut doar trei internări și externări într-un an, o activitate care nu-și justifică plata salariului, medicii din sindicat au reacționat printr-o scrisoare deschisă.

Pe lângă clarificările aduse declarațiilor președintelui Consiliului Județean Brăila, dr. Octavian Georgescu a atras atenția asupra neregulilor care au fost mascate de diferite contracte în cadrul Spitalului Județean, încă de pe vremea președintelui Gheorghe Bunea Stancu.

”Mulțumesc jurnaliștilor brăileni că m-au ajutat să aflu că „tovarășul Președinte a Județenei de Partid”  Brăila știe că există și alte sindicate din sectorul sanitar, în județ, altul decât sindicatul socialist, pupătorul de ..”.mână” a PSD-ului. Mă simt total dezonorat de faptul că tovarășul Chiriac mi-a trecut numele prin gura sa de „slugă politică” ( Alin Cristea, PROFIL DE CANDIDAT – 14 sept 2015) în condițiile în care timp de doi ani a refuzat să aibă relații instituționale cu Sindicatul „Camera Medicilor”, singurul sindicat care poate avea un punct de vedere real asupra situației managementului și a cărui Președinte sunt de 20 de ani. În afara faptului că activitatea sindicală este recunoscută de lege ca vechime în management sanitar, sau chiar și prin simplul fapt că medicii, în facultate urmează curs și dau examen la materia „Economie sanitară” reprezintă o dovadă de expertiză. La ce „facultate înaltă” de asistenți se preda o astfel de materie? – asta referitor la expertul tovarășului Chiriac din Consiliul de Administrație a spitalului (Sanitas), unde noi, medicii nu avem ce căuta.

Speriat de afirmațiile mele și neavând argumente tov. Chiriac trece la atacul la persoană (că așa se poartă la PSD) făcând afirmații iresponsabile. A afirmat că aș avea, și a insistat, într-un an doar trei internări/externări pe care mi-am pus parafa. Total fals și de rea credință. Tovarășe, te informez că din documentele spitalului, Dr. Georgescu Octavian, în anul 2018 a făcut, 964 de internări/externări „pe care și-a pus parafa” (până la data prezentului drept la replică) și un număr total de 1209 consultații. Cred că, tovarășul este în situația de a-mi acorda scuze publice, pentru că altfel, având în vedere probele la care făcea referire în declarațiile sale, s-ar putea să i le aduc eu, în alte instanțe. Și ca să-l ajut, poate invocă faptul că a fost dezinformat de „lătrăii” din partid.

Pe de altă parte, trebuie să aveți în vedere confuzia acestui „Expert” în materie de sănătate(a trecut meteoric și prin Ministerul Sănătății), vorbește de productivitatea muncii.

Tovarășe!- în medicină nu există productivitate. Se pare că sunt ceva carențe la capitolul economie sanitară. Un spital nu este rentabil dacă are 100 de internări/externări. Este rentabil dacă are 10 I/E dar de mare complexitate. Dar de ce complexitate să vorbești la spitalul pe care-l gestionează dumnealui când lucrăm cu instumentar vechi de 40 de ani și, așa cum recunoște, nu există materiale și medicamente? Mentorul domniei sale a ridicat în curtea spitalului o hardughie de clădire ca să facă Cardiologie intervențională. Proiectul se degradează pentru că nu mai au medici. Au dat bir cu fugiții, convinși fiind de „seriozitatea C.J.” (PSD – Brăila).

Referindu-mă la reguli de administrație unde, în mod voit, dumnealui vrea asmuția populației împotriva corpului medico-sanitar: afirmă că nu sunt bani în spital din cauza creșterii salariilor personalului. Total fals. Știe foarte bine că salariile și cheltuielile cu aprovizionarea sunt capitole bugetare separate și că deturnerea de fonduri de la un capitol la altul este PUȘCĂRIE sigură. Deasemeni știe foarte bine că efortul bugetar a fost diminuat prin contribuții guvernamentale.

Și ca o paranteză: știți când a mers spitalul bine?  Pe vremea doamnei ec. Rodica Sin, care a preluat un spital falimentar de la comunistul Dr. Mihailescu Ștefan care a lăsat-o cu cheltuieli de personal de 89% și care cu acceptul nostru, al doctorilor, prin restructurare de personal (și nu a fost criză în spital, a fost criză în PSD) a adus cheltuielile de personal la 65%. Au dat-o afară că nu mai voia să semneze proiectele frauduloase ale președintelui local al partidului(n.r. la acea vreme, Gheorghe Bunea Stancu)

Tovarășe! –  hai să vă lămuresc de unde se trag relele în spital.

Primul tun tras de fraudulosul d-tale mentor cu sprijinul doamnei „de Plopu”, ex ministru dr. Bartoș și ultimului Director comunist al spitalului, a fost căpușarea Spitalului Județean de către Medcenter, unde dumneata ai fost, de la început, Director zonal. Prestația acestui laborator și la această dată este îndoielnică. De altfel întreaga zonă, Focșani, Brăila, Buzău a fost victima intereselor politice din sănătate, în această zonă( pe lângă altele – medalert.ro – 20 oct. 2014)

Al doilea tun a fost căpușarea spitalului de către firma tovarășului d-voastră de partid, încă din vremea lui Bădălan care consideră că mâncarea bolnavului este la fel ca cea a militarului în termen (mâncare proastă la prețuri…. de partid)

Al treilea tun a fost externalizarea pazei spitalului către alți clienți ai partidului. Adio securitate, dar ați pus Sanitas-ul să puna afișe: „Nu agresați cadrele medicale”……Suntem liniștiți !, ha,ha,ha – vezi pozele cu aurolacii.

De vreo doi ani managerii deștepți și integrii moral din țară (în special din Ardeal) au început să renunțe la externalizări, pentru că s-a dovedit că nu au fost decât soluții ale „baieților deștepți (corupți)” din partid, prin care unitățile sanitare au fost spoliate de fonduri.

La Brăila revenirea la o situație normală este aproape imposibilă pentru că fraudulosul fost președinte CJ și mentor al dumitale(n.r. Gheorghe Bunea Stancu), a avut grijă să distrugă și laboratorul și bucătăria spitalelor. Și spun spitalelor pentru că, tot el, a distrus niște unități medicale bine puse la punct din dorința de a crea un „mamut” greu de gestionat, dar unde firmele de construcții, controlate de el, să se poată desfășura.

Și după ce a distrus bucătaria spitalului „Sf. Spiridon” fiindcă trebuiau să se mai „julească ceva bani”, a construit un ambulator de specialitate, în aria respectivă, ambulator prevăzut cu niște „cotețe” numite „cabinete de consultații”, unde personalul suferă de claustrofobie, fără sală de așteptare, aceasta fiind înlocuită de un culoar, și ăla îngust, unde iarna nu poți să respiri de putoare. Probabil că autorizația de funcționare a dat-o tot tovarășa manager: „Nu știuuu!”(n.r. actualul manager al Spitalului Județean – Delia Râșnoveanu)

Un alt motiv al mizeriei din spital este subfinanțarea lui, ca urmare a unor politici guvernamentale aberante (cine formează guvernul?). La nivel național din aproximativ 16 milioane de potențiali plătitori de taxe la sănătate, doar 5 milioane și plătesc aceste taxe. Restul sunt cei de la „Casa de bine-afacere PSD”, acei asistați sociali, acei afaceriști tolerați de primăriile PSD…. că altfel n-ați mai avea votanți.

Și dacă la toată această grozăvie mai adăugați și managementul defectuos, aveți imaginea întregii drame.

Afirmația dumneavoastră că în spital se fură este scandaloasă:”Eu am informații că personalul medical (doctorii n.n.) fură”.  Ce să furi, tovarășe, dacă nu mai avem nimic de furat? Dumneavoastră, „mâncătorii de borș politici” ați aflat că personalul pune bani ca să cumpere gips, la secțiile cu profil ortopedic? Știți că medicul care intră în gardă cumpără de la farmacia de vis-a-vis de spital feșe și vată? Știți că asistentele cumpără leucoplast și alcool sanitar? Și atunci ce să mai furăm? Și dacă ai informații că furăm de ce n-ai sesizat procuratura? Ori, ești părtaș cu hoții? Măsoară-ți cuvintele tovarășe, că nu esti în sala mașinilor.

„Toti medicii trebuie să fie la unison cu conducerea spitalului”- afirmație de politruc. Este revoltător. Credeți că niște profesioniști, de talia medicilor, pot fi struniți de către partid să pupe-n fund conducerea? Ce credeți că este pentru noi mai important, să pupăm partidul sau să salvăm oameni? Pe dumneata, raportat la prestația dumitale de Președinte a C.J. Brăila, te treage cineva la răspundere pentru Mal praxis ? NU!- pentru că-l aveți pe Iordache și pe Toader.

SANITAS!- vezi că membrii tăi de sindicat sunt acuzați de Președintele C.J. Brăila de tentativă de omor cu premeditare: „Medicamentele pot dispărea în momentul în care le ia asistenta și nu i le dă pacientului”  (procuratura a luat act de această declarație?)

Tovarășul Președinte C.J. recunoaște că a neglijat Sistemul de Ingrijiri de Sănătate (SIS)  din județ. Afirmațiile Președintelui că: „va pune farul, va deschide portofelul, va discuta cu medicii, etc.” în intenția de a realiza „un spital sănătos” sunt doar declarații menite să adoarmă atenția contribuabilului și a presei. C.J. promite de 6 ani să rezolve probleme ale spitalului județean și nu au făcut nimic. Ce credeți că vor face în perioada următoare, când analiștii financiari prevăd o nouă perioadă de recesiune?

Și ca să vedeți în ce constau proiectele „de bine „ale C.J. Brăila raportate la spital: „Tot în 2019 Chiriac a anunțat că se va termina expertiza pentru amfiteatrul spitalului”. La ce servește acest amfiteatru? Să vă spun: Fraudulosul fost Președinte ales al C.J. din intenții megalomane dar strâns legate de firmele sale de construcții, a vrut să transforme Spitalul Județean în Clinică universitară, motiv care a dispus, urmarea imaginației sale interesate, că o sală de ședinte foarte bună, de altfel, pentru posibilitățile spitalului și ale C.J. să o facă „Amfiteatru”(tichie de mărgăritar!). Iată că discipolul său vrea să continue aberația.

Că tot vorbeam de externalizări mai sus, iată ca tov. Chiriac insistă pe aceeași linie. După ce Managera „nu știu!” a pus pe butuci laboratorul de Radioterapie încadrat cu doi medici(unul a plecat de trei ani la Brașov pentru că nu avea cu ce să lucreze în acest spital) și un asistent , deosebit de priceput și implicat în menținerea laboratorului în funcțiune, tovarășul vrea să externalizeze serviciul.

Vreau să va explic ce înseamnă externalizarea.

Dacă pentru un procedeu medical spitalul, în cazul realizării lui cu mijloace proprii cheltuie 100 de lei, în cazul extenalizării la cei 100 de lei se adaugă: un contract cu termen nelimitat de obicei, așa cum am fost obișnuiți –  supraevaluat, tot felul de taxe și comisioane sub aspectul utilizării aparaturii proprii prestatorului de serviciu și, fără îndoială, profitului firmei prestatoare, care în cel mai bun caz este de 30%. Astfel serviciul respectiv nu va mai costa 100 de lei ci poate ajunge la 3-400 lei. Asta a fost întotdeauna rațiunea „baieților deștepți”.

Dacă s-ar achiziționa aparatura de către spital, acesta ar trebui să suporte eventuale dobânzi la credit de 10 – 15% (hai, 20%). Vă dați seama că efortul financiar al spitalului, pe termen scurt și mediu ar fi mult mai mic. Dar atunci ce te faci cu clientela de partid.

Nu am vrut să plictisesc pe nimeni. Am vrut să să va informăm, stimați contribuabili, și să-i transmitem un mesaj, de bine, tovarasului Președinte C.J. Brăila. Credem că dumnealui are dreptate. Conducerea PSD a Spitalului Județean nu trebuie să-și dea demisia… înaitea Președintelui C.J. (nu vă fie rușine, Tovarașe! Eu mi-am dat demisia din acea afacere de partide, din demnitate, la jumătatea mandatului).

Dar este puțin probabil ca tovarășul să aibă atâta „bărbăție”.

Tovarășe, vă aștept la consultări, sau: „Cu un astfel de personaj nu se poate discuta pentru binele comunității, cât timp nu accepta nicio propunere constructivă. Pur și simplu, refuză orice dialog”(n.r – declarație făcută de președintele PNL Alexandru Danaila-Zaharia, cu privire la președintele Consiliului Județean Brăila, Iulian Chiriac)”.

Sindicaliștii de la ”Camera Medicilor” au cerut atât demisia managerului Spitalului Județean, cât și a președintelui Consiliului Județean, cu mențiunea că singurul manager care a adus spitalul pe linia de plutire a fost Rodica Sin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.