Meteriale pirotehnice din clasa celor interzise vândute de o femeie în Piața Halelor
Meteriale pirotehnice din clasa celor interzise vândute de o femeie în Piața Halelor

Joi, 27 decembrie a.c., în jurul orei 11:15, o patrulă de jandarmi a depistat, în Piaţa Halelor din municipiul Brăila, o femeie care deţinea şi oferea spre vânzare mai multe materiale pirotehnice din clasa celor interzise a fi comercializate.

Persoana interceptată de patrula de jandarmi a fost legitimată şi s-a stabilit că aceasta se numeşte I.V.C., din Brăila.

La controlul bagajului aflat asupra femeii au fost găsite 7 (șapte) cutii a câte 100 bucăți de petarde SCHLAG BIROT, 35 (treizecisicinci) cutii  a câte 60 de bucăți de petarde PICCOLO CORSAIR; 9 (nouă) bucăți petarde BANANA BLUE COLOR și 12 (doisprezece) bucăți de artificii cu multiple focuri MAGICAL SHOTS.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept ”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 37, alin. 1 lit. a, din Legea 126/1995.

Persoana şi materialele au fost predate lucrătorilor de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila – Biroul Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase pentru continuarea cercetărilor iar meterialele pirotehnice au fost confiscate.

Articolul precedentSpitalul județean va fi principala preocupare în 2019 pentru președintele CJ Brăila
Articolul următorȚigări fără timbru confiscate de jandarmi în zona Pieței Sărace