Prezent la Brăila, fostul premier Mihai Tudose a vorbit despre referendumul pentru justiție și despre importanța pe care o are la nivelul întregii țări. Tudose a recunoscut că și el s-a confruntat cu astfel de dorințe din partea liderilor PSD, însă a refuzat să dea ordonanțe pe justiție.

Marţi, comisiile juridice reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au dat aviz favorabil pentru organizarea referendumului, la solicitarea şefului statului.

Şeful statului vrea ca românii să spună dacă sunt sau nu de acord cu amnistia şi graţierea faptelor de corupţie şi cu ordonanţele de urgenţă în domeniul justiţiei.

 

 

Am dovedit și când am fost prim ministru, prin declarațiile pe care le-am făcut atunci și prin ceea ce am făcut – că nu am vrut să dau ordonanțe pe teme de justiție. Mi se pare complet aiurea. Este foarte importantă politica penală a unui stat, atât de importantă încât trebuie dezbătută și asumată de tot statul. Mai ales când actuala conducere este total decredibilizată. Nu-i mai crede nimeni că vor să schimbe ceva pentru binele țării. Ei vor să schimbe ceva ca să scape unii.

Dacă referendumul este validat, atunci va fi foarte clar. Poți să ai tu legalitatea să schimbi niște lucruri, dar nu ai legitimitatea – poporul este împotrivă, asumat prin referendum”, a declarat vicepreședintele Pro România, Mihai Tudose.

Tudose speră ca votul românilor să fie decisiv pentru Guvernul României, chiar dacă au mai fost și alte referendumuri care au trecut, iar constituția nu a fost modificată.

Articolul precedentȘofer de maxi-taxi ce urma să transporte un grup de elevi depistat băut
Articolul următorPeste 50 de operatori economici, verificați de Poliția Locală